ARHIVA B365

Șoferii RATB nu primesc apă pe caniculă, în ciuda legii, la 50 de grade în cabină

Contractul colectiv de muncă prevede ca, la peste 30 de grade, șoferii să primească doi litri de apă pe zi. Până acum, anul acesta, șoferii nu au primit nici măcar un litru de apă. Vatmanii au verificat temperatura din cabina vatmanilor de tramvai: termometrul a arătat 45, respectiv 48 de grade în cabină, a declarat un șofer RATB la România tv.

Șoferii nu au primit apă, cu toate că s-au cheltuit anul acesta 45.000 de euro pe 200.000 de sticle de apă, la Regia Autonomă. RATB-iștii amenință chiar cu oprirea lucrului. 

Întrebat de ce şoferii RATB nu primesc apă plată pe perioada caniculei, el a răspuns că responsabilitatea morală se află în curtea Consiliului de Administraţie al regiei. „Dacă acesta este slab şi nu acţionează, aşa o să se întâmple. Nu o să-mi întoarcă niciodată să răspund eu pe nişte chestii de care trebuie să răspundă ei”, a afirmat edilul.

Întrebat de ce s-au plătit 50.000 de euro din banii RATB pentru achiziţionarea de apă minerală, fără ca aceasta să ajungă la angajaţi, Sorin Oprescu a spus că cei care trebuie să răspundă sunt tot membrii Consiliului de Administraţie şi directorul general. „Pentru că el are şi responsabilitatea de a cumpăra apă, de a o distribui. Există şi un director interimar care poate să vă lămurească. Ei trebuie să aibă grijă de propriii lor angajaţi. Aşa e corect şi cinstit”, a subliniat primarul general.

În replică, oficialii RATB spun că astăzi a început distribuirea apei către angajaţii Regiei. „Demersurile privind achiziţia de apă s-au încheiat şi de astăzi a început distribuirea apei către angajaţii RATB”, au declarat reprezentanţii RATB, pentru B365.ro.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button