Un șofer bucureștean a rupt bariera automată la trecerea la nivel cu calea ferată

de:
12 feb. 2015
0 Afișari
Un șofer bucureștean a rupt bariera automată la trecerea la nivel cu calea ferată

„Pe parcursul derulării acţiunii, poliţiştii au fost sesizaţi telefonic despre faptul că un autovehicul a fost surprins de cumpăna în coborâre a semibarierei de la Pasajul de trecere la nivel, km 155+840, aflat pe D.N. 2 B. Urmare a verificărilor efectuate s-a stabilit că o autoutilitară condusă de de bucureştean de 39 ani, în timp ce se deplasa pe D.N. 2 B, a forţat trecerea căii ferate după ce semnalele acustice şi luminoase au fost puse în funcţiune, fiind surprins de cumpăna semibarierei ce se afla pe sensul său de mers. În urma evenimentului, bena autoutilitarei a suferit avarii minore, dar braţul barierei a fost îndoit şi s-a defectat fiind repus in funcţiune de reprezentanţii CFR. Împotriva conducătorului auto s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în cuantum de 877,5 lei şi măsura complementară de reţinere a permisului de conducere. În urma producerii evenimentului nu s-a pus in pericol circulaţia feroviară”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Transporturi.

Într-o singură zi, polițiștii au depistat 33 de infracțiuni și mii de contravenții. Iată comunicatul Poliției: „Poliţia Română a acţionat pentru prevenirea şi reducerea numărului accidentelor rutiere pe drumurile publice, în zona trecerilor la nivel cu cale ferată. Într-o singură zi au fost constatate 33 de infracţiuni şi aplicate peste 2.800 de sancţiuni contravenţionale.

Aproape 10.000 de poliţiştii de la structurile de poliţie rutieră şi transporturi din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene, secţiilor regionale de poliţie transporturi şi Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au acţionat, la data de 11 februarie a.c., pentru prevenirea şi reducerea numărului accidentelor rutiere pe drumurile publice, în zona trecerilor la nivel cu cale ferată.

În urma acţiunilor, au fost constatate 33 de infracţiuni, dintre care 25 la regimul circulaţiei rutiere.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 2.816 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 216 la nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, 2.526 la regimul circulaţiei rutiere şi 74 la alte acte normative.

Cookies