Șoferii drogați, practic imposibil de testat de către Poliție

de:
26 mart. 2014
0 Afișari
Șoferii drogați, practic imposibil de testat de către Poliție

Poliţiştii de la Brigada Rutieră Ilfov nu au putut să pună în aplicare legea în cazul unui şofer prins la volan sub influenţa drogurilor, din cauză că nu au avut logistica necesară.

În lipsa kit-ului cu care ar fi trebuit să-l testeze, ei au plecat cu bărbatul la Spitalul Elias, însă acolo nu s-a putut face o astfel de testare. Ei au cerut ajutorul colegilor de la Brigada de Poliţie Rutieră din Bucureşti, care au venit cu un kit de testare, însă acesta era expirat. Când au văzut că nu pot face nici în aceste condiţii testul, au plecat cu tânărul la Institutul de Medicină Legală, însă nici acolo nu au putut să îl testeze, pentru că tânărul fusese prins în Ilfov, iar IML Bucureşti se ocupă doar de cazurile din Capitală.

Până la urmă, oamenii legii au ajuns cu bărbatul la Spitalul Sf. Ioan, dar şi acolo au întâmpinat o problemă: asistenta i-a anuţat că nu poate face un astfel de test, păentru că nu se pricepe. Totuşi, tânărul a ajuns să fie testat şi astfel poliţiştii au putut să îl sancţioneze.

Potrivit unor surse, Poliţia Română nu mai dispune de astfel de teste prin care să îi testeze rapid pe şoferi şi abia acum se pregăteşte să achiziţioneze unele.

Cookies