ARHIVA B365

Șofer băut și fără permis, prins de polițiști. I s-a întocmit al zecelea dosar penal

„În urma activităţilor desfăşurate, au fost sancţionaţi aproximativ 200 de conducători auto pentru diferite abateri la regimul rutier, au fost întocmite 11 dosare de cercetare penală (Punerea în circulaţie a unui autovehicul neînmatriculat; Conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice; Conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”; conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată;) şi au fost reţinute 16 permise de conducere în vederea suspendării din care 8 pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Valoarea maximă a unei sancţiuni a atins valoarea de 1700 lei, ce a fost acordată pentru săvârşirea contravenţiei de conducere a unui autoturism pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice şi de asemenea, permisul de conducere a fost reţinut în vederea suspendării pe o perioadă de 90 de zile.

Un caz deosebit l-a reprezentat un tânăr de aproximativ 25 de ani din municipiul Bucureşti, care conducând pe Splaiul Independenţei, a observat filtrul Brigării Rutiere, iar pentru a se sustrage de un eventual control a schimbat brusc direcţia de mers.
În acest sens, mai multe echipaje ale Brigăzii Rutiere au pornit în urmărirea acestuia, iar după câteva sute de metri a fost oprit.
S-a constatat în urma verificărilor, faptul că acesta avea permisul de conducere suspendat, iar pe numele conducătorului auto au mai fost întocmite anterior alte 9 dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii de infracţiuni la regimul rutier.
(” Conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”; conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată; )

În urma testării cu aparatul etilotest, a fost relevată o valoare de 0.65 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la sediul I.N.M.L. în vederea recoltării de probe biologice şi a fost întocmit dosar de cercetare penală.
În cadrul acestei acţiuni au participat şi lucrători din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi Serviciul Canin din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a municipiului Bucureşti.

Aceste acţiuni vor continua, în vederea descurajării actelor antisociale ce vin în contradicţie cu o conduită normală privind regimul rutier.” – informează Poliția.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button