Of, dl. Negoiță n-o să pună pavele și pe Bulevardul Unirii. CGMB i-a respins proiectele revoluționare, pentru care n-avea documentația trebuincioasă

09 apr. 2024
2448 afișări
Of, dl. Negoiță n-o să pună pavele și pe Bulevardul Unirii. CGMB i-a respins proiectele revoluționare, pentru care n-avea documentația trebuincioasă
Of, dl. Negoiță n-o să pună pavele și pe Bulevardul Unirii. CGMB i-a respins proiectele revoluționare, pentru care n-avea documentația trebuincioasă | Sursa foto: Inquam Photos / David Muntean

În ședința Consiliului General al Municipiului București ce a avut loc luni, 8 aprilie, consilierii au aprobat, în unanimitate, declanșarea procedurilor de expropriere pentru extinderea Parcului Tudor Arghezi, amenajarea Parcului Moroeni și a unor grădini publice urbane în Sectorul 2 și, totodată, și pentru faza a III-a a Parcului Liniei.

În plus, proiectele ce vizau trecerea unor străzi în administrarea Consiliului Local Sector 3 au fost retrase de pe ordinea de zi.

CGMB a aprobat exproprieri pentru realizarea unor spații verzi în Sectoarele 2, 4 și 6

CGMB a aprobat, potrivit Agerpres, declanșarea procedurilor de expropriere pentru amenajarea Parcului Moroeni aflat în Sectorul 2. Suma pentru despăgubiri este estimată la 9,3 milioane de lei.

Totodată, consilierii au aprobat și declanșarea procedurilor de expropriere pentru amenajarea a trei grădini publice urbane tot în Sectorul 2, acestea urmând să fie realizate pe:

  • Strada Cumpenei nr. 6, cu o suprafață de 1.079 mp (1,9 milioane lei);
  • Strada Periș nr. 6A, cu o suprafață de 796 mp (1,4 milioane lei);
  • Strada Tușnad nr. 43, pe o suprafață de 985 mp (1,5 milioane lei).

Sectorul 2 a mai fost împuternicit să cumpere un teren de 200 de metri pătrați de pe strada Doamna Ghica nr. 1B pentru amenajarea unei zone verzi, cu extinderea celei existente, dar și a unui teren de 444 de metri pătrați pe Șoseaua Mihai Bravu nr. 125, tot pentru extinderea zonei verzi și de agrement aferente ansamblului de locuințe din zonă.

A fost aprobat și proiectul pentru declanșarea procedurilor de expropriere pentru extinderea Parcului Tudor Arghezi din Sectorul 4, fiind vorba despre circa 4 hectare de teren. În total vor fi expropriate un număr de 13 amplasamente. Suma totală estimată pentru despăgubiri este de 19,2 milioane lei.

CGMB a aprobat și declanșarea procedurilor de expropriere cu scopul de a construi o grădiniță și o creșă pentru Școala Gimnazială nr. 194, Pe Bulevardul Metalurgiei nr. 214 – 220. Suma pentru exproprieri este evaluată la 5,7 milioane lei.

Bulevardul Unirii, Splaiul Unirii, plus alte străzi nu vor fi administrate de Consiliul Local al Sectorului 3

Pe ordinea de zi au mai fost și alte proiecte care vizau trecerea unui tronson din Bulevardul Unirii, dar și a altor străzi, precum Splaiul Unirii, Bulevardul Nicolae Grigorescu, un tronson din Șoseaua Mihai Bravu, Șoseaua Industriilor și Șoseaua Gării Cățelu, în administrarea Consiliului Local al Sectorului 3, pentru a se realiza lucrări de reabilitare și modernizare.

Proiectele au fost retrase de pe ordinea de zi pentru că nu aveau raport de specialitate.

În plus, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a explicat că pe Bulevardul Mihai Bravu și Calea Dudești au loc lucrări la rețeaua de termoficare, fiind realizate cu fonduri europene, iar contractul de finanțare cu CE prevede că nu se pot face alte intervenții pe traseele respective timp de 5 ani.

Pe Bulevardul Grigorescu avem alte lucrări care sunt în garanție. Tocmai de aceea, în sprijinul investiției care a venit de la Sectorul 3, dacă dumnealor ne spun exact care este investiția pe care vor să o facă, e posibil ca lucrările să fie compatibile cu ceea ce a făcut deja Administrația Străzilor. Dacă spun așa, în general, „dați-ne tot bulevardul că vedem noi mai târziu ce să facem”, nu putem să dăm un răspuns foarte exact.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies