Octavian Berceanu, despre gunoaiele din Sectorul 1: „Vine căldura, iar aceste deșeuri devin un focar de infecție”

17 iun. 2021
74 afișări
Octavian Berceanu, despre gunoaiele din Sectorul 1:

Garda de Mediu a amendat Primăria Sectorului 1 cu 160.000 de lei în scandalul gunoaielor dupa ce instituția a refuzat să ia masuri și a reușit să transforme orașul într-o uriașă ghenă de gunoi. Acum câteva zile, Clotilde Armand nega această informație și spunea că este fake news.

Primăria Sectorului 1 a fost amendată cu suma de 160.000 de lei, cât și operatorul de salubritate cu suma de 70.000 de lei pentru nerespectarea condițiilor impuse în Autorizația de Mediu, potrivit comunicatului de presă transmis de Garda de Mediu.

Octavian Berceanu intervine în scandalul gunoiului din Sectorul 1

Octavian Berceanu a intervenit în scandalul gunoiului și a făcut o serie de precizări cu privire la motivele pentru care Primăria Sectorului 1 a fost amendată, dar și despre gravitatea situației pe care deșeurile neridicate o are.

„Primăria a  primit două amenzi, una de 60.000 de lei și una de 100.000 de lei, pe de altă parte am făcut și verificări la toate celelalte primării și salubriști (…) problema deșeurilor nu e una care dispare și e una care crește peste București.

Presiunea este foarte mare și trebuie să avem alternative la ceea ce se întâmplă astăzi. Nu avem un plan al deșeurilor, iar acesta ar trebui să fie făcut împreună cu județul Ilfov, pentru că acestea sunt generate și de județul Ilfov, iar în București nu putem pune prea multe instalații de sortare, de depozitare. Trebuie să regândim această problemă a deșeurilor”, a declarat șeful Gărzii Naționale de Mediu, potrivit Antena3.ro.

Berceanu: La acel moment nu existau procesele verbale

Octavian Berceanu a spus că Clotilde Armand nu a mințit atunci când a negat că ar exista amenzi din partea Gărzii de Mediu, având în vedere că la acel moment nu fuseseră semnate procesele verbale nici pentru Primăria Sectorului 1, nici pentru firma care oferă serviciile de salubritate.

„La acel moent nu existau procesele verbale de contravenție, nu era încheiat nici pentru salubrist nici pentru primărie”, a declarat șeful Gărzii de Mediu.

Deșeurile devin un focar de infecție

Încă nu s-a ridicat gunoiul din zone care aparțin Sectorului 1, iar deșeurile devin un focar de infecție.

„Dacă mergeți în Chitila, Dămăroaia, există întârzieri ale ridicării deșeurilor, iar partea proastă este că aceste deșeuri devin un focar de infecție”, a adăugat șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu.

Primăria Sectorului 1, amendată de Garda de Mediu

Primăria Sectorului 1, condusă de Clotilde Armand, a fost amendată de Garda de Mediu cu 200.000 de lei.

După o săptămână de controale în cadrul Primăriei Sectorului 1, cât și în cadrul companiei care se ocupă cu salubritatea, Garda de Mediu a constatat că operatorul nu era Romprest, ci Primăria Sectorului 1, deoarece gunoaiele reprezintă proprietatea Primăriei.

Tribunalul București a obligat Primăria Sectorului 1 să plătească datoriile către compania de salubritate în data de 10 iunie. Clotilde Armand trebuie să găsească acum o altă sursă de finanțare pentru a-și achita datoriile.

Garda de Mediu și Agenția de Mediu vor monitoriza în continuare situația din teren.

Cookies