Octavian Berceanu, avertisment grav pentru Capitală: „Jumătate din București este poluat cu hidrogen sulfurat”

16 nov. 2021
270 afișări
Octavian Berceanu, avertisment grav pentru Capitală:
Octavian Berceanu, avertisment grav pentru Capitală: "Jumătate din București este poluat cu hidrogen sulfurat"

Octavian Berceanu, fostul șef al Gărzii de Mediu din București, a lansat recent un avertisment grav pentru Capitală. Acesta spune că "jumătate din București este poluat cu hidrogen sulfurat", provenit de la gropile de gunoi din jurul orașului. Cei mai afectația ar fi copiii și vorbim de un gaz extrem de toxic.

Octavian Berceanu, fostul șef al Gărzii de Mediu din Capitală, dat afară de premierul interimar Florin Cîțu din funcție, spune că Bucureștiul se află în prezent în mijlocul unei crize ecologice. Astfel, jumătate din oraș ar fi de fapt poluat cu hidrogen sulfurat, un gaz toxic inflamabil care afectează în special copiii, care ar proveni de la gropile de gunoi din jurul orașului.

Avertismentul grav al fostului comisar-șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu

Berceanu spune că sunt mai multe tipuri de poluanți în aerul din Capitală care ne pun în pericol sănătatea, mai ales în această perioadă. Printre acestea, pe lângă arderile ilegale de cabluri, se numără și sobele din București, cât și hidrogenul sulfurat provenit de la gropile de gunoi.

„Sunt două categorii de poluanți atmosferici puternici, în afară de oxizii de azot, care afectează sănătatea bucureștenilor și a celor care trăiesc în zona metropolitană, în județul Ilfov.

Avem două tipare de poluare pronunțată – unul este dat de arderile legale sau ilegale de cabluri, de materiale din dezmembrări auto, de deșeuri care aruncă în aer foarte multe particule fine care rămân blocate în plămânii noștri. O parte din aceste particule sunt date și de sobele din București”, transmis Octavian Berceanu, potrivit Antena 3.

Mai mult, fostul șef al Gărzii de Mediu spune că și sobele bucureștenilor poluează, mai ales că acestea nu sunt alimentate mereu doar cu lemne, ci se folosesc și alte produse care ard, dar care scot un fum mai toxic, cum ar fi bucăți de mobilier, plastice sau uleiuri, mai ales că nu oricine își permite să dea 500 de lei pe un metru cub de lemene de foc.

Hidrogenul sulfurat, cel mai periculos poluant din București

Totuși, una dintre cele mai periculoase substanțe din aerul din București pare să fie hidrogenul sulfurat, provenit din fermentația gropilor de gunoi de lângă București, cum sunt cele din zona Glina, Vidra sau Bucureștii Noi – Rudeni. Aceast gaz toxic afectează mai ales pe cei mici.

„Hidrogenul sulfurat este profund nociv organismului, afectează în mod special copiii care au un sistem imunitar din ce în ce mai puțin viabil. Captarea acestui hidrogen sulfurat din gropile de gunoi trebuie făcută în baza unei legislații care să poată fi aplicată și aplicată de instituțiile statului. În momentul de față veriicarea este foarte rudimentară” , a transmis Octavian Berceanu, conform sursei citate.

Cookies