ARHIVA B365

Octavian Bellu şi Mariana Bitang n-au mai încasat salariile de la Olimpiada de la Londra

După revenirea de la Moscova cu tolba plină de medalii, lotul feminin de gimnastică, condus de Octavian Bellu şi Mariana Bitang, s-a întors în sală, în ciuda faptului că antrenorii nu şi-au mai primit salariile de la Jocurile Olimpice de la Londra, respectiv din vara anului 2012.

„Nimeni, mai ales în ceea ce privește gimnastica, nu cred că a emis prea multe pretenții. Noi facem acte de voluntariat. De după Olimpiadă, nu am fost plătiți să antrenăm lotul de gimnastică”, a spus Mariana Bitang, antrenoarea coordonatoare a lotului, pentru Dolce Sport şi preluat de cotidianul.ro.

Larisa Iordache, câștigatoarea a patru medalii la Campionatul European de la Moscova a declarat că este alături de antrenorii său. „Facem în așa fel la antrenament încât să fie mulțumiți de noi și să uite de acest lucru”, a spus Larisa Iordache.

Diana Bulimar, cealaltă medaliată din Rusia, de două ori, a comentat și ea subiectul: „Nu am vrea să plece, nu ne-am dori acest lucru și sper să se rezolve această problemă”.

În prezent, Octavian Bellu lucrează alături de ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, la proiectul noii legi a sportului. Printre prevederi, Bellu vrea să includă şi contractul „antrenorilor naţionali”, tehnicieni care pregătesc loturile naţionale, pentru a se evita situaţia din momentul de faţă.

Echipa feminină de gimnastică a revenit, luni, de la CE de la Moscova, unde a cucerut şase medalii. Larisa Iordache a luat aur la bârnă, argint la individual compus, sol şi sărituri, iar Diana Bulimar a cucerut argintul la bârnă şi bronz la sol.

Octavian Bellu a atins la Moscova pragul de 300 de medalii la campionate europene, mondiale şi jocuri olimpice. În 2007, Bellu a intrat in Cartea Recordurilor ca fiind cel mai de succes antrenor din lume.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button