Observatorul Astronomic, REDESCHIS la sfârşitul lunii iunie ca muzeu multifuncţional

de:
19 apr. 2016
1 Afișari
Observatorul Astronomic, REDESCHIS la sfârşitul lunii iunie ca muzeu multifuncţional

Managerul Muzeului Municipiului Bucureşti a declarat, marţi, în timpul vizitei făcute de primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, la Observatorul Astronomic, că, după finalizarea lucrărilor de consolidare, va fi amenajat un muzeu multifuncţional, interactiv.

„Vom avea o zonă pentru copii şi adulţi, cu tematici variate, la parter va fi montată biblioteca Muzeului Municipiului Bucureşti, să fie accesibilă şi să aibă un spaţiu mai adecvat pentru lectură, iar la următorul etaj va fi expoziţia dedicată astrologiei. Undeva va fi montat şi un planetariu, în premieră pentru Bucureşti, o proiecţie pe aşteptările vizitatorilor, iar în mansardă va fi un spaţiu dedicat conferinţelor care acum se desfăşoară la Palatul Şuţu, şi, bineînţeles, un spaţiu dedicat observaţiilor astronomice, care vor fi diurne, pentru că au fost achiziţionate şi telescoape diurne, ca să putem privi către soare. Din vară, observaţiile astronomice care se desfăşoară în Parcul Filipescu Cesianu se vor muta aici, în mansardă„, a mai spus Adrian Majuru, citat de news.ro

El a adăugat că, în curte, vor fi un infochioşc turistic, un magazin de suveniruri şi o librărie de carte muzeală.

Primarul general interimar, Răzvan Sava, a declarat, la finalul vizitei, că a primit asigurări din partea proiectantului, a consultantului şi a constructorului că, la 30 iunie, lucrările la Observatorul Astronomic se vor finaliza în totalitate.

În paralel, s-a făcut comandă şi pentru dotare, deci lucrurile intră în linie dreaptă, astfel încât la 30 iunie să fie finalizate lucrările la acest obiectiv. Toată lumea m-a asigurat că lucrurile sunt clare şi nu ar mai avea ce să apară în plus ca să blocheze lucrurile„, a spus edilul.

Sava a mai precizat că valoarea de reabilitare a Observatorului este de aproximativ 11.100.000 de lei, iar, în prezent, lucrările sunt realizate în proporţie de 90 la sută.

CITEŞTE ŞI Evoluţia lucrărilor la PASAJUL de la Piaţa Sudului. BLOCAJ la amenajarea lacurilor Tei şi Floreasca

Cookies