ARHIVA B365

Observatorul Astronomic din Capitală a fost INAUGURAT după consolidare şi modernizare FOTO

Este un obiectiv de investiții care a fost deblocat în ultimele luni. A fost consolidat și modernizat, reabilitat de asemenea în ultimii doi ani, cu fonduri europene și cu o parte din fonduri ale Primăriei și guvernamentale. 2,6 milioane de euro a costat întreaga lucrare, dintre care 85% sunt fonduri nerambursabile. Printre celelalte obiective extrem de importante și atractive din Capitală, iată, se numără, de astăzi, prin inaugurare, și Observatorul Astronomic. Se estimează ca pe an să vină aproape 10.000 de vizitatori, pentru că au ce să vadă la Observatorul Astronomic. Sunt foarte mulți elevi, sunt foarte mulți tineri care vor să vină la Observator și care au avut o părere de rău pentru faptul că nu l-au mai putut vizita în perioada de consolidare, reabilitare și modernizare„, a spus Firea la evenimentul de redeschidere a Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

Edilul Capitalei a subliniat că Observatorul Astronomic este situat într-o zonă foarte bună a Bucureștiului, lângă Piața Romană, motiv pentru care reprezintă o atracție turistică.

„Este o atracție care va deveni în continuare interesantă și pentru turiști, pentru că la nivelul Primăriei Generale a Capitalei realizăm în acest moment o hartă cu cele mai importante obiective de vizitat, iar la loc de cinste este și Observatorul Astronomic”, a adăugat Firea.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button