Obiectele sanitare. Cum să le alegi pe cele potrivite (P)

09 sept. 2021
28 Afișari
Obiectele sanitare. Cum să le alegi pe cele potrivite (P)
Obiectele sanitare. Cum să le alegi pe cele potrivite (P)

Atunci când vorbim de amenajarea unei locuințe, inclusiv a băii, aspectul plăcut și funcționalitatea sunt cuvintele cheie care conduc la un rezultat de excepție. Baia joacă un rol central în viața de zi cu zi și este necesar să fie utilată și mobilată într-un stil plăcut, confortabil. Acest lucru conferă un sentiment de bunăstare și facilitează rutina zilnică. Fiecare element care își găsește un loc în baie (plăci ceramice, mobilier, obiecte sanitare, corpuri de iluminat) va îmbunătăți stilul încăperii și va crește gradul de confort, dacă este ales cu atenție.

Obiecte sanitare: decizia finală este puternic influențată de funcționalitate și de spațiul disponibil

Obiectele sanitare sunt fără îndoială cele mai importante elemente dintr-o baie. Tocmai de aceea, decizia asupra acestora necesită o atenție minuțioasă, deoarece intră în joc mai mulți factori. Lavoarul, cada, cabina de duș, vasul WC și bideul trebuie alese ținând cont în primul rând de spațiul disponibil și configurația băii. Urmează apoi pasul doi: determinarea stilului și designului care te reprezintă.

Obiectele sanitare trebuie să creeze echilibrul perfect între un spațiu utilizat eficient, mobilitate liberă și confort. De fapt, cea mai comodă baie este cea care îți oferă suficient spațiu de mișcare. Prin urmare, sunt recomandate obiectele sanitare simple și compacte, în special pentru băile de dimensiuni reduse. Lavoarele, bideurile și vasele WC suspendate economisesc spațiu și se concretizează într-un cadru modern datorită montajului pe perete (acesta permite și mascarea eficientă a țevilor).

În cazul băilor de dimensiuni medii și mari situația este ușor diferită: soluțiile de amenajare cu obiecte sanitare ce au un design original sunt mult mai variate. Te poți orienta cu ușurință către cele cu forme complexe și unice (de exemplu, căzile freestanding). Poți adăuga cu ușurință și un bideu, care să vină în completarea unei băi descrisă de utilitate.

Caracteristici de bază

Principalele caracteristici care ar trebui luate în considerare sunt standardele înalte de funcționalitate, comoditate, rezistență și calitate durabilă, precum și ușurința curățării. Ceramica de calitate superioară este recomandată pentru cei care caută obiecte sanitare de lungă durată, care pot fi igienizate simplu și rapid, fără a risca îngălbenirea sau pierderea luminozității. În acest sens, îți propunem să alegi vas WC de la GQS German Quality, lavoar, cadă și alte obiecte sanitare, descrise de o calitate înaltă și un design deosebit.

Focusează-te apoi pe stilul de amenajare, design și culoare. Important este să reușești să găsești elemente care se potrivesc perfect între ele. Dacă dorești să predomine stilul modern, îți recomandăm obiecte sanitare cu forme liniare și regulate, precum și pe cele descrise de linii curate și simple. Lavoarele cu montaj pe blat și elementele suspendate reprezintă soluția ideală deoarece îndeplinesc cu succes cerințele stilului contemporan.

Cabinele de duș walk-in și căzile freestanding sunt considerate elemente de bază pentru un design modern contemporan. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunți la căzile tradiționale. Trebuie doar să optezi pentru modelele cu forme drepte, regulate și liniare.

Culoarea joacă și ea un rol important. Dacă albul pur se potrivește cu succes în orice baie cu stil, obiectele sanitare în culori vii sau nuanțe neobișnuite pot decora, de asemenea, o baie în tendințe. Important este să realizezi o alăturare cromatică armonioasă. Pentru un rezultat cu o mare valoare estetică, alege obiecte sanitare în culori aflate în contrast cu restul elementelor. De exemplu, poți încerca combinația dintre un lavoar alb, un blat lemnos și faianță neagră.

Următorul pas este să-ți pregătești lista cu obiecte sanitare necesare și să pornești în căutarea lor. Dacă te afli în impas și nu știi de unde poți achiziționa cele mai frumoase modele, îți recomandăm magazinul online GQS German Quality.

Cookies