Obiceiurile bucureștenilor între Revelion și Întoarcerea la Muncă

03 ian. 2024
995 afișări
Obiceiurile bucureștenilor între Revelion și Întoarcerea la Muncă
Obiceiurile bucureștenilor între Revelion și Întoarcerea la Muncă. Foto: Oana Titică.

Bună dimineața, dragi cititori, sper că ați avut o petrecere frumoasă de Revelion și sper că ea continuă și azi, în formula de 1, 2 sau 10 persoane, oricum sunteți voi fericiți.

Vă invit să ne punem împreună un pahar de prosecco matinal (scurgeți ce sticle mai aveți prin frigider) și să analizăm împreună obiceiurile bucureștenilor din această perioadă dintre Anul Nou și reîntoarcerea la Muncă – scriu cu M mare pentru că așa se scrie și numele Satanei în Biblie (cred).

1 Mâncăm mult și în combinații dubioase.

Personal, în această dimineață am avut următorul mic dejun

  • salată de perișoare cu ceapă și maioneză, ceva delicatesă tradițională din zona Marginea, Suceava, adusă de o prietenă (rămasă de la Revelion) +
  • tort cu zmeură, ciocolată și șarlotă (rămas de la Revelion)
  • plus cârnați aduși de aceeași prietenă și făcuți dintr-un porc pe care îl chema ca pe un cunoscut președinte al României (rămași de la Crăciun)
  • cca 100g Doritos

Totul în același timp.

Acest meniu există în casa mea de două zile și probabil va mai dura până când se va fi terminat ultima feliuță de porc. Când simt că totuși este PREA MULT, mănânc și puțină salată. Nu văd nici o problemă în acest regim alimentar care se întâmplă o dată pe an, pentru că de aia sunt sărbătorile și se va întâmpla din nou abia la anul. Mă amuză foarte tare când văd articole ”cum să nu mâncăm mult în perioada sărbătorilor”, fiindcă nu înțeleg de ce e nevoie de ele în Univers și cine le citește, când pur și simplu dacă nu mai poți să mănânci, te oprești.

2 Devenim una cu canapeaua.

În perioada dintre Revelion și Întoarcerea La Muncă, toată lumea din casă locuiește pe Canapea. Nu contează că nu au loc. Pe acest obiect de mobillier (pe care de obicei încap maxim două persoane) își duc viața zilele astea între 6 și 10 oameni în pijamale, suprapuși, care mănâncă popcorn și salam, beau spumant și se uită la Ricky Gervais. Toată lumea miroase puțin ciudat și nimeni nu știe când a făcut duș ultima dată (cel mai probabil pe 31 decembrie), iar la un moment dat cineva începe să țipe la altcineva și în secunda următoare toți șase încep să zbiere unii la alții. Este un fenomen perfect natural și e un semn că ați petrecut prea mult timp împreună, că trebuie să vă spălați și să ieșiți SINGURI la o plimbare în aer liber.

3 Nu știm cine suntem în restul anului și ce facem la serviciu.

Primim mesaje tradiționale cu urări de An Nou Fericit de la persoane cu care în restul anului ne petrecem aproape 8 ore pe zi, dar când apare notificare pe Whatsapp cu ‘te pup și îți urez un an nou minunat, mi-e dor de tine’ de la Magdalena de la Vânzări, efectiv nu înțelegem ce se întâmplă. Cine e femeia asta? De ce vorbește cu mine? Pentru ce? N-am auzit de ea în viața mea!

Este tot un fenomen normal –  în perioada sărbătorilor intrăm într-o viață paralelă și suntem ca un sicario ieșit la pensie pe care îl mai sună foștii colegi să meargă să mai facă o crimă în ceva clan mafiot și eeeefectiv nu avem chef.

4 Banii nu există.

După ce totuși ne-am ridicat de pe canapea, ne-am spălat, am anunțat ceilalți locatari din casă ‘NU MĂ SUNAȚI văd eu când mă întorc’, ieșim afară și ajungem cu o probabilitate ridicată la mall sau la un magazin de mobilă unde ni se pare PERFECT să lăsăm salariul din decembrie, bonusul de Crăciun și, de ce nu?, toate economiile din ultimii doi ani. Fiindcă suntem o cu totul altă persoană decât în restul anului, uităm că avem responsabilități precum întreținere, revizie mașină, rată la apartament, mâncare pentru celelalte luni din an, așa că ne întoarcem acasă cu trei pulovere de cașmir, 2 x stilettos, 2 x parfumuri, 3 x vaze de flori, 1 x highlighter Fenty Beauty, iar toată lumea din ne privește dezamăgită cand intrăm pe ușă.

Nu e problemă!!!, le spui, uitați mai avem porc de la Crăciun, iar când il terminăm ne dăm toți cu fondul ăsta de ten, uitați de drăguț e.

Cookies