Obiceiuri vechi, locuri noi. După ce a cerșit în București deghizat în măicuță acum trei ani, un bărbat a fost prins de polițiști făcând același lucru în Bacău

06 mart. 2023
556 Afișari
Obiceiuri vechi, locuri noi. După ce a cerșit în București deghizat în măicuță acum trei ani, un bărbat a fost prins de polițiști făcând același lucru în Bacău
Obiceiuri vechi, locuri noi. După ce a cerșit în București deghizat în măicuță acum trei ani, un bărbat a fost prins de polițiști făcând același lucru în Bacău | Sursă foto: Facebook-Poliția Locală a Municipiului Bacău

Un bărbat a fost prins de polițiștii din Bacău la finalul săptămânii trecute deghizat în măicuță și cerșind. În urmă cu trei ani, respectivul păcălea oamenii din București în același fel.

Din București în Bacău: Un bărbat deghizat în măicuță profita de mila oamenilor

În data de 3 martie 2023, Poliția Locală a Municipiului Bacău a anunțat că un individ deghizat în măicuță a fost găsit cerșind în apropiere de Biserica „Sfântul Nicolae”. Aceasta a fost dus la secția de poliție și legitimat, ia mai apoi amendat.

Celebra „măicuță” a ajuns și la Bacău!

Individul deghizat în măicuță a fost depistat în această dimineață în zona Bisericii ,,Sfântul Nicolae” din Municipiul Bacău. O patrulă de ordine publică a Poliției Locale l-a interceptat în timp ce apela la mila publicului. Acesta a fost condus la Sediul Poliției Locale, unde a fost legitimat, a transmis Poliția Locală Bacău.

Bărbat deghizat în măicuță, prins cerșind în Bacău
Bărbat deghizat în măicuță, prins cerșind în Bacău | Sursă foto: Facebook-Poliția Locală a Municipiului Bacău

Bărbatul ce profita de oameni și de mila acestora are 30 de ani și este domiciliat în Bacău. Acesta a fost sancționat cu o amendă în valoare de 500 de lei, conform prevederilor Legii 61/1991 republicată, au mai anunțat polițiștii.

Metoda „măicuța” a funcționat și în trecut

În anul 2020, Poliția Locală a Municipiului București a depistat același bărbat, folosit aceeași metodă pentru a scoate bani de la enoriași. Acesta stătea și cerșea în fața naosul bisericii Sfântul Anton din centrul Capitalei, conform Digi24.ro.

Poartă straie negre, broboadă pe cap și o poșetă atârnată de gât. O mânecă a veșmântului mânăstiresc este prinsă sub haină, semn că femeia nu ar avea braț. Masca de protecție îi acoperă aproape toată fața. Oftează și cere bani enoriașilor din biserică.

„Bogdaproste, e pentru mânăstire”, suspină călugărița. Apoi, cu pași repezi, se îndreaptă spre ieșire. Ca să nu creeze suspiciuni, măicuța se oprește câteva clipe pe scările lăcașului de cult și, în semn de mulțumire pentru mila primită, începe să-i miruiască pe credincioși, transmiteau polițiștii cu trei ani în urmă, într-o postare pe Facebook.

Când a fost dus la sediul DGPLCMB din Centrul Vechi, bărbatul a declarat că obține mai mulți bani dacă este îmbrăcat în haine bisericești.

Ca bărbat, lumea te trimite la muncă. Îți mai trage și un pumn în cap, declarat atunci bărbatul.

Bărbatul deghizat în măicuță, prins cerșind în centrul Vechi din București
Bărbatul deghizat în măicuță, prins cerșind în Centrul Vechi din București | Sursă foto: Poliția Locală a Municipiului București

În urma unui control polițiștii au găsit asupra sa suma de 800 de lei, bani pe care nu i-a putut justifica. Atunci, bărbatul a fost sancționat și predat Poliției Naționale pentru continuarea cercetărilor.

Cookies