ÎN BUCUREȘTI

Oana Ozmen, deputat de București, întâlnire cu ambasadorul Danemarcei: Putem adapta exemple de bune practici ale unor proiecte de renovare

Oana-Marciana Özmen, deputat USR PLUS de București, a avut, joi, o întrevedere cu E.S. Domnul Søren Jensen, Ambasador al Regatului Danemarcei în România, Domnul Consilier Razvan Stroe si Doamna Raluca Elena Ghiniță, Asistent Departament Comercial, privind tema eficienței energetice a clădirilor din Danemarca și România.

La întâlnire au mai participat Sandor Bende, Președintele Comisiei de Industrii și Servicii, și Adrian Giurgiu, membru în Comisia de Mediu și Echilibru Ecologic.

Renovarea clădirilor din București, în discuție

”Renovarea clădirilor publice și a spitalelor din punct de vedere al eficienței energetice, pentru a optimiza pe termen lung consumul banului public, este o temă care privește siguranța cetățenilor, iar România poate adapta, în acest sens, exemple de bune practici din Danemarca ale unor proiecte de renovare”, a transmis Oana-Marciana Özmen, deputat USR PLUS, în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul Danemarcei în România, scrie financialintelligence.ro.

Anunțul, făcut și pe Facebok

Deputatul de București USR PLUS, Oana Ozmen, a mai transmis pe pagina sa de Facebook un mesaj:

”Renovarea clădirilor publice și a spitalelor din punct de vedere al eficienței energetice, pentru a optimiza pe termen lung consumul banului public, este o temă care privește totodată siguranța cetățenilor.

Toate clădirile publice au un consum energetic mare, inclusiv spitalele, de aceea am discutat despre modul în care putem adapta exemplele de bune practici ale unor proiecte de renovare, de la legislație până la implementare.

Domnul Președinte Sandor Bende și Domnul Deputat Adrian Giurgiu și-au exprimat interesul privind abordarea temei eficienței energetice.

În calitate de deputat și Secretar al Comisiei de Industrii și servicii, am precizat în cadrul dezbaterii ca se impune o clarificare în materie de legislației pe domeniul renovării clădirilor, însă este necesar concursul antreprenorilor care vor executa astfel de lucrări.”, a conchis aceasta într-o postare.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button