Oamenii lui Chiliman, îndepărtaţi de Crin Antonescu de la conducerea PNL

de:
04 mai 2011
0 afișări
Oamenii lui Chiliman, îndepărtaţi de Crin Antonescu de la conducerea PNL

Secretarul general, Radu Stroe, secretarii adjuncţi şi şefa Departamentului de Comunicare au fost schimbaţi din funcţii la ordinul lui Crin Antonescu. Mutarea dovedeşte schisma care există între preşedintele PNL şi liberalii din sectorul 1, arată cotidianul Puterea.

Deciziile importante au fost luate în PNL în weekendul trecut. Surse din PNL susţin că secretarul general Radu Stroe a fost anunţat de luni seara că nu mai este dorit în această funcţie şi că va fi schimbat. Pentru ca lucrurile să nu arate tensiunile existente în interiorul partidului, înlocuirea a fost prezentată drept o promovare. După ce şi-a anunţat demisia în faţa colegilor din Biroul Politic Central, Stroe a declarat în faţa presei că i-a revenit o altă misiune. “Am fost propus de preşedintele Crin Antonescu în funcţia de coordonator al Comisiilor de specialitate ale partidului, având în vedere faptul că deja s-au format mai multe grupuri de lucru, potrivit protocolului USL pe toate zonele de activitate”, a precizat Stroe. Fostul secretar general îl înlocuieşte în fruntea Comisiilor de Specialitate pe vicepreşedintele Varujan Vosganian, aflat şi el în dizgraţia actualei conduceri. Noul secretar general a devenit Eduard Hellvig. Consilier personal al lui Crin Antonescu, Hellvig a apărut anul trecut şi pe lista “Guvernului din umbră” al PNL cu un rol foarte important: ministrul infrastructurii Naţionale. De precizat este că în Partidul Naţional Liberal, secretarul general nu este ales la Congres, ci este propus de preşedintele partidului. De asemenea, au fost schimbaţi din funcţie şi secretarii generali adjuncţi şi trezorierul partidului. Printre cei care vor trebui să îşi facă bagajele din Kiseleff se numără şi Ion Brad – secretar general adjunct, un apropiat al grupării Chiliman-Moisescu.

Schimbări la Comunicare

Ioana Costescu şi Oana Sima responsabilele pentru Departamentul de Comunicare al PNL au dispărut şi ele din schemă. Apropiate de Vlad Moisescu şi Andrei Chiliman, cele două au fost înlocuite cu consilierul personal al lui Crin Antonescu – Dan Mihalache. Acesta a mai condus Departamentul înainte de venirea celor două. Mişcarea le-a luat prin surprindere pe Costescu şi Sima, ele nefiind anunţate în prealabil de mişcările pregătite de preşedintele PNL. Surse din PNL susţin că decapitarea şefilor de la Comunicare reprezintă o nouă dovadă a rupturii existentă între tabarele din PNL. Ieri a avut o şedinţă la sediul din Kiseleff, unde angajaţilor rămaşi le-au fost anunţate noile schimbări. Conform surselor citate, în urma divorţului dintre Chiliman şi Antonescu, liberalii din Sectorul 1 au tăiat şi sursa financiară. „Banii celor de la PNL sector 1 au fost înlocuiţi cu cei ai lui Dan Voiculescu”, au acuzat cei daţi afară. De precizat că în PNL există o taxă pentru fiecare membru de partid, taxă în urma căreia ajung în vistieria partidului, lunar, aproximativ 50.000 de euro.

Cookies