Oamenii care beau gin sunt mai buni ascultători și dau sfaturi mai bune! (P)

31 mart. 2023
29 Afișari
Oamenii care beau gin sunt mai buni ascultători și dau sfaturi mai bune! (P)
Sursă foto: freepik.com

Preferințele personale, deși se spune că „nu se discută”, pot indica foarte multe despre personalitatea unei anumite persoane. Deși astfel de generalizări trebuie luate cu un grăunte de sare, ele rămân o sursă de divertisment în numeroase situații.

De exemplu, se consideră că băutura ta preferată poate releva anumite aspecte ale personalității tale. Despre băutorii de vin se spune că sunt pretențioși, consumatorii de whisky sunt considerați persoane interesante, care acordă atenție detaliilor, cei care beau bere sunt sociabili și ușor de abordat și așa mai departe.

Însă ce se spune despre consumatorii de gin de calitate? În cazul în care băutura ta preferată este tăria obținută din fructe de ienupăr și alte ierburi aromate, vei fi surprins să afli care sunt prejudecățile asociate cu produsul tău preferat. Iată despre ce este vorba!

Una dintre cele mai controversate alegeri

Atunci când ieși în oraș, îți comanzi un G&T (gin tonic)? Preferi să te relaxezi acasă, la sfârșitul unei zile lungi, sorbind dintr-un cocktail în care ai pus și câțiva stropi de gin? În cazul acesta, s-ar putea să ai una dintre cele mai controversate personalități din lumea consumatorilor de băuturi alcoolice.

Atunci când a fost vorba de tăria aromată cu fructe de ienupăr, părerile au fost întotdeauna împărțite. Băutura are un gust amar, motiv pentru care nu este consumată niciodată pe cont propriu, ci alături de alte produse, menite să-i atenueze gustul intens.

Acest aspect i-a îndemnat pe mulți să considere că cei care preferă o astfel de băutura alcoolică au o personalitate atipică, sunt diferiți de restul și pot fi chiar periculoși. De exemplu, un studiu efectuat de cercetătorii Universității Innsbruck din Austria conclude că cei care consumă G&T sunt mai răuvoitori decât cei care preferă băuturile dulci.

Studiul a fost efectuat pe un eșantion de o mie de persoane. Inițial, subiecților li s-a cerut să examineze o listă de mâncăruri și băuturi și să indice cât de mult le place gustul acestora. Ulterior, participanții la studiu au completat un chestionar, în cadrul căruia au apreciat cât de adevărate sunt pentru ei propoziții precum „Îmi place să mă amuz pe seama altor persoane”, „Îmi place să îi torturez pe alții” ș.a.

Astfel, cercetătorii au observat că persoanele care preferă alimentele și băuturile cu gust amar (precum ciocolata neagră, gin tonic, anumite citrice, ridichi etc.) au trăsături de personalitate și preferințe cu conotații mai degrabă negative.

Acestea fiind zise, dacă și ție îți place să savurezi un G&T, nu trebuie să te îngrijoreze faptul că ai putea face parte dintr-o categorie socială care nu e dezirabilă. Din contră, există câteva părți extrem de pozitive asociate cu persoanele care preferă produsele cu gust amărui.

De exemplu, dacă ai descoperit un sortiment de gin de care nu ai mai vrea să te desparți niciodată, ar putea să însemne și că ești o persoană inteligentă, cu un grad înalt de asertivitate. Totodată, este posibil să ai mai multe trăsături de lider decât cei care preferă produsele dulci – precum faptul că nu procrastinezi, lucrezi bine sub presiune și nu iei lucrurile personal.

După cum era menționat la început, acestea sunt doar teorii, iar personalitatea cuiva nu poate fi definită doar de preferințele sale. La urma urmei, cea mai bună soluție este să accesezi magazinul online BeiCeVrei, să comanzi băuturile preferate și să te bucuri de acestea oricum și oricând dorești!

Cookies