Oameni FILMAȚI când lăsau gunoiul pe stradă, lângă tomberoane. Înregistrări difuzate de primarul Clotilde Armand

07 oct. 2021
263 Afișari
Oameni FILMAȚI când lăsau gunoiul pe stradă, lângă tomberoane. Înregistrări difuzate de primarul Clotilde Armand

Clotilde Armand a distribuit pe Facebook o înregistrare în care sunt surprinse, pe camerele stradale, persoane care lasă gunoaie lângă tomberoane. Cel puțin trei cetățeni sunt filmați când lasă pungile voluminoase de gunoi, lângă pubelele de colectare selectivă a deșeurilor.

Clotilde Armand a făcut publică înregistrarea realizată de Poliția Locală prin intermediul camerelelor stradale din intersecții. Montajul video îi arată pe trei bărbați, cu identitatea protejată și numele de la mașină blurate, care aruncă cel mai probabil deșeurile reciclabile, însă fără a le separa și pune în tomberoane.

”Pungile de gunoi se aruncă în recipientele de colectare a deșeurilor și nu lângă tomberoane, pe trotuare sau pe spațiile verzi, așa cum, din păcate, unii dintre concetățenii noștri aleg să procedeze.”, a ripostat public Clotilde Armand, în comentariul care însoțește filmarea.

Ordin de primar dat Poliției Locale

Edilul de la Sectorul 1 cere sprijinul tuturor cetățenilor pentru a păstra străzile și trotuarele curate. „Spațiul public nu este groapă de gunoi. Și nesimțirea se plătește.”, a scris aceasta, care a anunțat că a dat ordin Poliției Locale să aplice legea și să intensifice controalele pe teren.

Filmările au loc în trei locuri diferite: pe Str. C-tin Godeanu intersecție cu Str. Acetilenei, Sos Chitilei – Str. Racordării, Bdl Laminorului intersectie cu Str. Mihai Viteazul. La finalul filmării apare și o cisternă din care curge posibil ciment. Incidentul are loc la intersecția dintre Sos. Gheorghe Ionescu Sisești- Bdl Apicultorilor.

„Filmările sunt probe de netăgăduit. Poliția Locală a dat un număr de 600 contravenții în valoare de 655 mii lei în baza HCGMB nr. 120/2010 privind aprobarea normelor de salubrizare și igienizare a municipiului București.”, a mai spus Clotilde Armand fără să precizeze dacă cei din imagine au fost amendați.

„PS: Uitați-vă la ultima parte a înregistrării, cum o parte din conținutul betonierei este descărcat, din cauza vitezei, în intersecția dintre Șoseaua Gheorghe Ionescu- Sisești și Bulevardul Apicultorilor. Așa ceva este de nepermis, iar cei vinovați trebuie să plătească.”, mai scrie primarul Sectorului 1.

 

 

Cookies