„Oameni buni, am biruit! Pandemia s-a sfârșit!” 

01 apr. 2021
892 Afișari

M-a căutat Doamna Pandemia azi dimineață să-mi spună că cică se gândește să se retragă din peisaj în vreo săptămână-două așa. În primul rând că s-a plictisit, s-a săturat de tot balamucul ăsta că na, e și ea om și-i ajunge. Cât s-o mai ducă biata de ea? Toți au idei despre ea, toată lumea se comportă de parcă au păscut gâștele cu ea pe deal la mă-sa la Cornățel, alții de parcă au făcut Școala de Fete Cucuiete din Bălți cu ea. S-a gândit că găsește și ea un băiat bun, un vaccin serios să-l ia de bărbat și să fugă-n lume.

Desigur, ca o fată serioasă ce e, mi-a dat și niște argumente pentru care are de gând să-și ia o vacanță binemeritată:

  1. I-a cam intrat frica în oase după ce i-a auzit pe băieții ăștia urlând la ea așa, direct în față –  ”Jos Pandemia!”. Păi după ce ea s-a chinuit atâta să ajungă cea mai mare criză sanitară din istoria ultimilor zeci de ani, noi sărim așa pe ea cu Huo și Tuo? Nu se face, e o doamnă, ce mama naibii! S-a supărat tare la faza asta. A zis că vă iartă numai dacă o plătiți cu greutatea ei în AUR!
  2. A auzit că bunică-mea, după un an de pandemie crede că PCR înseamnă tot Partidul Comunist Român și zice că ea n-are nevoie să se testeze cu de-astea că e a fost la colectiv și că pe vremea lu’ Ceaușescu era mai bine.
  3. E la limita depresiei. Pe fond de vinovăție. Nu că d’astea cu boala și că ce nașpa face ea la oameni, asta nu o poate schimba, că așa e ea, e o pandemie și așa face o pandemie care se respectă: îmbolnăvește. Așa s-a născut! Da’ faza e că ea avea treabă cu plămânu’, nu cu capu’. Și când îi vede pe fii că se ceartă cu părinții, că bagă discordie între frați și vrajbă între prieteni de-o viață, efectiv cedează. Zice că înainte de vacanță vrea să facă niște sesiuni de psihoterapie să vadă ce mai descoperă despre sine și lume. Vrea să sape în trecutul ei să vadă de unde i se trage. Ceea ce ar trebui să facem și noi.
  4. Toate ca toate, dar s-a săturat de mască. Vrea contact uman, are nevoie de căldura unui trup, de energia unui suflet. S-a săturat de ăștia toți care se feresc de ea. Cât să mai îndure? Ce, pe virusul gripal de ce nu-l puneți așa la colț? Ce fel de discriminare mai e și asta?
  5. S-a săturat de toate zvonurile care circulă despre ea. Simte că asta o dezrădăcinează și că nu-și mai cunoaște originile. Cine este ea? De unde vine? Care este sensul existenței sale? Adică exact aceleași dileme pe care le avem și noi, doar că despre noi nu-și dă cu părerea o lume întreagă. Chiar să te bagi așa în sifletul pandemiei ca musca-n *mă scuzați*…
  6. Suferă din dragoste. La sfatul câtorva babe din comuna Măciuca, județul Vâlcea și-a pus busuioc sub pernă să-și viseze ursitul, dar nimic nu a funcționat, toate visele se transformau într-un coșmar oribil în care murea sufocată. Deși e curtată de atâția băieți frumoși de la carismaticul Pfizer la mai puțin-cunoscutul Moderna și până la căzutul-în-dizgrație AstraZeneca, oamenii haini nu o lasă să cunoască dragostea adevărată. Păi ce să facă ea, domne, cu tehnologia 5G? Să-și pună poze în bikini pe Facebook? Să facă un TikTok cu un dans lasciv? Să se apuce de influencing pe Instagram? Ea vrea o conexiune puternică. Deși poate o credeți inocentă, nu ar da înapoi de la câteva nopți fierbinți cu un corp cu imunitate, unul care știe să o înțeleagă cu adevărat atunci când o întâlnește, unul care să știe cum să o ia și să o ”cucerească” cu  adevărat. 

Cu atâtea treburi pe cap, Doamna Pandemia zice că 1 aprilie e o zi potrivită să-și anunțe retragerea, așa că să ne bucurăm, fraților liberi de pretutindeni!

Virușii sunt invizibili. Oamenii nu sunt, deși așa par când își bat iubitele pe stradă în inima Bucureștiului.

Povestea incredibilă din spatele unuia dintre cele mai frumoase locuri din București

Mirela Retegan: Bucureștiului îi lipsesc mai mulți oameni care să-l iubească cu adevărat

 

Tags:
Cookies