Trustul de Clădiri Metropolitane București se ocupă de lucrările de reparații la cuva lacului din Parcul Cișmigiu. ALPAB a publicat imagini cu stadiul lucrărilor care au început recent. Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, promite că acestea vor fi gata până la 1 Mai.
Grupul de Inițiativă Civică Cișmigiu vine și cu o propunere către ALPAB, care ar putea să fie o soluție pentru mai multe probleme: realizarea unor bazine care să fie folosite de pești, amfibieni și țestoase atunci când lacul este golit.
Trustul de Clădiri Metropolitane București anunță, pe Facebook, că o echipă de muncitori realizează lucrări de reparații la cuva lacului mare.
În aceste zile, Parcul Cișmigiu este în atenția noastră, acolo unde o echipă a Trustului de Clădiri Metropolitane realizează lucrări de reparații la cuva lacului mare. Considerăm necesare aceste investiții care nu s-au mai făcut de către niciun alt primar din anul 1970.
Ne dorim să aducem Parcul Cișmigiu pe harta de interes a bucureștenilor pentru momentele de recreere și nu numai, și să transformăm acest loc într-unul mai curat, fără să oprim prea mult timp activitatea în zonă.
Reprezentanții anunță că lucrările vor dura două luni, iar pe 1 Mai ar trebui ca lacul să fie și umplut cu apă.
Astfel că estimăm finalizarea lucrărilor în două luni, mai exact până la data de 1 mai. Se va interveni și asupra porțiunilor erodate din cauza infiltrațiilor, poziționate de-a lungul lacului, acolo unde este necesar.
Săptămâna trecută, muncitorii au îndepărtat stratul de beton degradat, au refăcut stratul suport și au pregătit terenul pentru operațiunile ce se vor face ulterior.
Pentru că dorim să vă informăm în legătură cu activitatea noastră, vă aducem la cunoștință că lucrările de reparații la cuva mare a Lacului Cișmigiu se derulează în graficul stabilit, aceasta fiind a doua zi după ordinul de începere a lucrărilor.
În acest moment se realizează operațiuni de îndepărtare a stratului de beton degradat, refacerea stratului suport și pregătirea terenului pentru operațiunile propriu-zise de reparații.
Grupul de Inițiativă Civică Cișmigiu vine cu o propunere interesantă primită din partea comunității. Este vorba despre realizarea unor bazine de 50-90 cm adâncime în care peștii, amfibienii și țestoasele ar putea să ierneze atunci când lacul se golește în sezonul rece. Ar veni ca o soluție pentru mai multe probleme.
Rațele parcului cu siguranță că s-ar bucura de aceste bazine pe durata iernii, dat fiind faptul că aleg să rămână în Cișmigiu chiar și după golirea lacului. În plus, repopularea naturală a lacului cu pești primăvară ar aduce un câștig mare pentru ecosistem, atrăgând și mai multe specii de păsări de apă.
Din categoria soluțiilor bazate pe natură, aflați că peștii manâncă alge și larvele de țânțari, deci ne-ar putea scuti de o parte dintre tratamentele chimice dispersate în parc. Purecii de baltă se hrănesc cu alge și curăță apa, reprezintă cea mai bună hrană naturală pentru pești. Din acest ecosistem fac parte și libelulele, care se înmulțesc prin larve în apă și distruse de tratamentele chimice.
Rezervoarele de biodiversitate ar putea ajuta ca apa să nu mai fie curățată chimic, iar ALPAB nu ar mai trebui să repopuleze în fiecare an lacul din Cișmigiu cu puiet de pește, explică Grupul de Inițiativă Civică Cișmigiu.
Te-ar mai putea interesa și: