O vulpe a răvășit viața cotidiană a bucureștenilor. A intrat într-un mall din Capitală și s-a refugiat la o cafenea. Magazinul a fost închis o oră

24 oct. 2022
13686 afișări
O vulpe a răvășit viața cotidiană a bucureștenilor. A intrat într-un mall din Capitală și s-a refugiat la o cafenea. Magazinul a fost închis o oră
FOTO: Unsplash

O vulpe a intrat într-un mall din sudul Bucureștiului, s-a refugiat într-o cafenea și s-a adăpostit într-un loc întunecos.

„S-a rătăcit cumva și a ajuns în mijlocul mall-ului, unde s-a ascuns sub o tejghea dintr-o cafenea.”, a povestit medicul veterinar Ovidiu Roșu de la Centrul de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice, la Digi24.

Medicul veterniar spune că pentru a putea interveni a fost nevoie să se închidă mall-ul.

”A trebuit să intervenim, a fost o mare varză, s-a închis mall-ul pentru o oră cât am făcut să ajungem până acolo. Nu a fost nicio problemă, pur și simplu am recuperat animalul și a fost eliberat”, a mai spus Ovidiu Roșu.

O vulpe a intrat într-un mall din București și s-a refugiat la o cafenea. Sursa FOTO: Digi24

Potrivit medicului veterniar, toamna este o perioadă în care vulpile pleacă din vizuină.

„Observarea vulpilor în perioada asta a anului e cea mai mare, începând din toamnă, pentru că în momentul ăsta, puii ies din cuib, pur și simplu pleacă de la mamă”, spune medicul veterinar Ovidiu Roșu.

”Aceste animale pot fi periculoase, de aceea este nevoie ca oamenii să respecte anumite reguli. Ele pot fi periculoase doar dacă sunt încolțite și când spun periculos mă refer că te pot mușca. Dacă vei încerca să pui mâna pe ea, evident că va mușca. Dacă putem să facem niște zgomote mai puternice, să-i aruncăm apă, să NU le dăm de mâncare, se vor îndepărta”, spune medicul Octavian Roșu.

Anul trecut în iunie, mai mult vulpi au fost filmate în timp ce se aflau la plimbare pe străzile din București. Cinci animale sălbatice au fost surprinse în Sectorul 2 al Capitalei, mai exact în zona Baicului şi pe strada Orzari.

Îți recomandăm și:

Cookies