O viață salvată: copilul rănit grav de statuia ce a căzut peste el în Primăria Capitalei a fost externat de la Spitalul ”Grigore Alexandrescu”

29 aug. 2022
856 Afișari
O viață salvată: copilul rănit grav de statuia ce a căzut peste el în Primăria Capitalei a fost externat de la Spitalul ”Grigore Alexandrescu”

Copilul rănit grav săptămâna trecută în sediul Primăriei Capitalei, după ce o coloană decorativă din holul principal a căzut peste el, a fost externat, au anunțat reprezentanţii Spitalului ”Grigore Alexandrescu”.

Copilul, în vârstă de 6 ani, a fost externat din spital sâmbătă, 27 august, după ce miercuri, 24 august, a fost operat. Informațiile despre starea sa au fost comunicate cu minimum de informații, la cererea familiei băiețelului.

Băiatul de 6 ani a fost operat la Spitalul Grigore Alexandrescu din București pe 24 august, evoluția post-operatorie a fost bună și a fost externat, potrivit TVR. Reprezentanții spitalului au confirmat informația pentru Libertatea: „Copilul a fost externat sâmbătă, 27 august”.

Accidentul grav de la Primăria Capitalei

Băiatul a fost internat în 22 august, în stare gravă, după ce una dintre coloanele decorative, așezate la intrarea în Primăria Capitalei, s-a desprins cu ușurință de pe soclu și a căzut peste el.

În 24 august, copilul, spitalizat la terapie intensivă, a fost supus unei intervenţii chirurgicale în secţia neurochirurgie.

Băiețelul se afla împreună cu tatăl său în sediul Primăriei Capitalei.

În înregistrarea video de pe camerele de cupraveghere se poate observa cum, la un moment dat, copilul s-a urcat pe soclul unei coloane decorative, de care a început să tragă, iar aceasta s-a desprins cu ușurință și s-a prăbușit peste el.

Prima decizie administrativă: șeful unei direcții din PMB a fost demis de Nicușor Dan

Primarul general, Nicușor Dan, a anunțat vineri că în urma accidentului l-a demis pe șeful direcției de ”Securitate în muncă” din cadrul Primăriei Capitalei.

”În urma accidentului din 22 august din holul Primăriei Capitalei și a concluziilor preliminare ale anchetei administrative interne, am decis înlocuirea șefului Serviciului Sănătate și Securitate în Muncă din cadrul Primăriei Municipiului București, pentru deficiențe în activitate.

Ancheta internă continuă și, în funcție de rezultatele ei, este posibil să iau și alte măsuri administrative. În paralel, reprezentanții PMB au furnizat informații pentru ancheta Poliției legată de acest eveniment”, a scris primarul general pe pagina de Facebook.

De asemenea, Poliția Capitalei a anunțat declanșarea unei anchete în acest caz.

Îți mai recomandăm și:

 

Cookies