O veste care i-a încălzit pe unii bucureșteni din Sectorul 3: a venit apa caldă! Imediat au dat de veste pe Facebook

13 aug. 2023
2700 afișări
O veste care i-a încălzit pe unii bucureșteni din Sectorul 3: a venit apa caldă! Imediat au dat de veste pe Facebook
O veste care i-a încălzit pe unii bucureșteni din Sectorul 3: a venit apa caldă! Imediat au dat de veste pe Facebook. Imagine simbol: Unsplash

Mai mulți locuitori ai Sectorului 3 s-au bucurat noaptea trecută, după ce au observat că din robinete a început să curgă apă caldă. Imediat după aceea, au dat de veste pe Facebook.

„Avem apă caldă!”

Sâmbătă seară, pe data de 12 august 2023, mai multe anunțuri ale bucureștenilor cu privire la apa caldă au apărut pe pagina de Facebook „Cetățean Sector 3”. Toți s-au bucurat de faptul că, după lungi așteptări, apa caldă a venit.

Deși Termoenergetica anunțase că lucrările de înlocuire a conductelor ce sunt realizate pe Calea Văcărești și pe strada Releului (căminul Releului) nu vor fi gata în termenul anunțat, anume 11 august 2023, ci vor fi gata pe 20 august, se pare că unii locuitori ai Sectorului 3 au avut parte de o surpriză.

Când au dat drumul la robinete, au observat că este caldă și au fost foarte uimiți. Atât de uimți încât au luat repede telefoanele și au postat pe Facebook, pentru a da vestea în sector.

Câteva dintre anunțuri

  • „Avem apă caldă si pe Liviu Rebreanuuuuu!!” (I. W.)
  • „Pentru cei care n-au încercat pe Barajul Sadului apa caldă e fierbinte! Cu plăcere!” (C. I.)
  • „Avem apa caldă, Intrarea Bârsei” (F. L.)

De menționat este faptul că apa caldă a venit doar în anumite zone, nu în tot Sectorul 3.

Unii bucureșteni au spus că apa avea nuanțe de maro, alții că era călduță, nu fierbinte, însă, s-au bucurat că, totuși, nu mai sunt nevoiți să facă dușuri cu apă rece.

Care este motivul pentru care Termoenergetica a amânat termenul de venire a apei calde

Inițial, lucrările de înlocuire a conductelor din Sectoarele 3 și 4 ar fi trebuit să fie finalizate pe data de 11 august 2023. Cu toate astea, Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) le-a transmis bucureștenilor că termenul va fi extins cu încă o săptămână.

Compania a transmis că prelungirea termenul și continuarea lucrărilor a fost impusă de:

  • Stadiul de degradare al conductelor,
  • Imposibilitatea efectuării sudurilor după montarea noilor tronsoane de conductă,
  • Necesitatea urgentării măsurilor privind exploatarea în siguranță a întregului sistem de termoficare.

CMTEB a transmis următorul mesaj:

Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica București și echipele de intervenție lucrează în regim permanent pentru soluționarea problemelor apărute în teren. În șantierele mari, se va lucra simultan în mai multe puncte, astfel încât, pe măsura finalizării unor operațiuni, punctele termice să fie repuse în funcțiune mai repede decât termenul estimat.

Te-ar putea interesa și:

Cookies