O variantă a tulpinii din India, descoperită în România. Unde a fost identificat focarul

29 apr. 2021
65 afișări
O variantă a tulpinii din India, descoperită în România. Unde a fost identificat focarul

O variantă a tulpinii indiene de COVID-19, alta decât cea care ar fi dus la criza din India, a fost descoperită în România. Cinci persoane sosite din India au fost depistate pozitiv. Iată unde a fost descoperit focarul.

O variantă a tulpinii din India a fost identificată într-un focar din județul Brașov. Este vorba despre cinci muncitori din India care lucrează în construcții, în Colonia Bod, județul Brașov.

O variantă a tulpinii din India, descoperită în România

„Au venit pe 13 în România, nu au prezentat simptome. Unul a vrut să se întoarcă în țară și s-a făcut testul. S-a identificat virusul prezent. A fost solicitată secvențierea la un laborator din Sfântul Gheorghe. A fost înștiințat și INSP. Toate contactele au fost testate și izolate. Din cele 8 persoane, 5 sunt pozitive și sunt izolați în locuințe individuale pentru a nu exista risc de transmitere. Au avut lucrări care nu au implicat interacțiunea cu alte persoane”, a declarat Andreea Neculau, director DSP Brașov, pentru Digi24.

Directorul DSP Brașov a declarat că laboratorul care a depistat tulpina indiană a solicitat, la rândul său, alte teste, pentru o nouă confirmare, pentru a se stabili 100% existența acestei variante a SARS-CoV-2.

Potrivit sursei citate, Ministerul Sănătății a fost informat joi de către Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (INSP – CNSCBT) că, împreună cu Direcția de Sănătate Publică (DSP) Brașov și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” (INCDMM „Cantacuzino”), investighează un focar de SARS-CoV-2 în rândul unor angajați în construcții din Colonia Bod, județul Brașov. Este vorba despre opt persoane sosite din India. Cinci persoane au fost confirmate cu infecția SARS-CoV-2, iar alte trei persoane sunt testate negativ.

Unde a fost identificat focarul

O variantă „indiană”, B.1.617.2, a fost identificată la o persoană în vârstă de 26 de ani, care a ajuns în România în urmă cu aproximativ o lună, potrivit INSP.

„La data recoltării, 26 aprilie, cazul era simptomatic (tuse), cu formă clinică ușoară. Persoana s-a prezentat la laborator pentru recoltare la cerere. Potrivit INSP, varianta menționată diferă de cea identificată inițial de PHE England care ar fi generat situația epidemiologică actuală din India”, au transmis reprezentanții INSP.

O anchetă epidemiologică a fost începută de urgență de către DSP Brașov, fiind încă în curs, și a dispus izolarea cazurilor identificate în Colonia Bod, fiind vorba despre forme clinice ușoare.

Cookies