O vacă a fost salvată de Poliția Animalelor Sector 1. Animalul a fost abandonat în apropierea cartierului Greenfield

19 iul. 2023
5555 afișări
O vacă a fost salvată de Poliția Animalelor Sector 1. Animalul a fost abandonat în apropierea cartierului Greenfield
O vacă a fost salvată de Poliția Animalelor Sector 1. Animalul a fost abandonat în apropierea cartierului Greenfield | Sursa foto: Facebook - Poliția Animalelor Sector 1

Poliția Animalelor Sector 1 a avut o intervenție dificilă marți, 18 iulie. O persoană a sesizat că în apropierea cartierului Greenfield se află o vacă abandonată care necesită îngrijiri medicale.

O vacă a fost salvată de pe un câmp din apropierea cartierului Greenfield

Poliția Animalelor Sector 1 a transmis, pe Facebook, că un cetățean mărinimos a descoperit o vacă aflată în agonie, abandonată în apropierea cartierului Greenfield, astfel că a sesizat această situație autorităților.

Polițiștii au intervenit pentru a salva animalul care se afla într-o stare deplorabilă din cauza unui făt distocic.

În cadrul misiunii de salvare au intervenit și angajații din cadrul Biroului de Protecție al Animalelor de la Ministerul Afacerilor Interne. Cu ajutorul firmei de construcții Impact Developer&Contractor S.A., care a pus la dispoziție un buldoexcavator, autoritățile au reușit să salveze vaca.

Aceasta a fost transportată la adăpostul Steaua Speranței. Aici i s-au acordat îngrijiri medicale adecvate și i s-a oferit apă într-o cantitate generoasă.

Văcuță | Sursa foto: Facebook - Poliția Animalelor Sector 1
Văcuță | Sursa foto: Facebook – Poliția Animalelor Sector 1

Pisicile sunt expuse la riscuri foarte mari atunci când caută adăpost. Șoferii sunt sfătuiți să verifice sub mașini

Tot mai multe animale își pierd viața din cauza șoferilor care nu sunt atenți. De exemplu, pisicile își caută adăpost sub mașini, iar acest lucru le poate pune viața în pericol.

La începutul lunii iulie, o persoană a povestit pe pagina de Facebook „Ești din Sectorul 5, dacă” că a găsit un pui de pisică dezorientat și flămând sub roțile unei mașini, în zona Calea 13 Septembrie. Astfel că i-a cumpărat un pliculeț de hrană.

Postarea avertizează șoferii cu privire la animăluțele care s-ar putea să-și caute adăpost sub mașini:

Mare atenție șoferilor de toate vârstele: nu e ieșit din comun ca animăluțele să își caute adăpostul chiar sub mașina voastră. Așa a fost și cazul unui pui de pisică găsit ieri seară in fata salonului Coffee SPA (Calea 13 Septembrie). Părea pierdut si flămând așa că i-a fost cumparat un pliculeț. Cel mai probabil îl puteți găsi în jurul roților mașinii din poza de mai jos.

Există multe cazuri în care pisicile se ascund sub mașini, iar șoferii nu verifică dacă pot pleca fără să provoace un incident neplăcut. Astfel, animăluțele își pierd viața.

Asemenea cazuri se întâmplă și iarna, când pisicile se ascund sub capotă sau sub roți, acolo unde este cald. Acestea se feresc de frig.

Iată ce spune „Animal Life”, pe pagina de Facebook:

Nefiind conştiente de pericolul la care se expun, în sezonul rece foarte multe pisicuţe obişnuiesc să se adăpostească la motorul maşinilor, sub capotă, pe roţi, căutând căldura. Pentru a le proteja vă recomandăm ca înainte de a porni maşina să verificaţi sub capotă sau să faceţi zgomot, în cazul în care o pisicuţă ar fi ascunsă s-ar speria şi ar ieşi. Cine ştie, poate este chiar pisica pe care de mult o căutaţi să o adoptaţi.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies