O ușă de mașină uitată deschisă: subiect de dezbatere pentru bucureșteni. Ce ar fi trebuit să facă cel care a observat-o? „Nu o închide că rămân amprente și poate fi considerat furt”

03 iul. 2023
2534 afișări
O ușă de mașină uitată deschisă: subiect de dezbatere pentru bucureșteni. Ce ar fi trebuit să facă cel care a observat-o? „Nu o închide că rămân amprente și poate fi considerat furt”
O ușă de mașină uitată deschisă: subiect de dezbatere pentru bucureșteni. Ce ar fi trebuit să facă cel care a observat-o? „Nu o închide că rămân amprente și poate fi considerat furt”. Sursa foto: Facebook/ Info Trafic București și Ilfov

Un șofer din București și-a uitat deschisă una dintre ușile mașinii, iar acest lucru a pornit o întreagă dezbatere în rândul internauților. Ce ar fi trebuit să facă persoana care a văzut mașina: să închidă ușa sau să sune la poliție?

„Dacă ești în grup, mergi și închide-ți ușa”

O ușă deschisă a creat o întreagă discuție între bucureșteni. În timp ce mergea prin București, un bărbat a observat că una dintre mașinile parcate pe stradă are o ușă deschisă.

Ce s-a gândit bărbatul? Să facă o poză și să o posteze pe pagina de Facebook „Info Trafic București și Ilfov”, poate, astfel, șoferul respectiv va vedea postarea și va merge să își închidă ușa:

Dacă ești în acest grup, mergi și închide-ți ușa la mașină. Puțin cam ciudat faptul că ai toate ușile închise, mai puțin asta!” – M. C.

În schimb, postarea respectivă a fost văzută de zeci de internauți care și-au dat cu părerea referitor la situație.

Mai mulți internauți i-au recomandat persoanei care a văzut ușa deschisă să apese pe ea și să o închidă:

  • „Inchide-o frate. Apasă pe ea și gata. Că nu stă lumea pe Facebook (…)” – I. P.
  • „Apasă-te puțin mai tare pe ea și închide-o tu.” – S. A.
  • „Împinge un pic de ea… Se inchide singură și nu faci daune mașinii.” – F. D.

Însă, când a văzut aceste comentarii, o femeie a spus că nu e în regulă să închidă ușa, pentru că pot rămâne amprente și se poate considera a fi furt sau spargere:

Băieții care zic apasă tu pe ea…. Dacă îi rămân amprentele și apoi e căutat pentru furt/spargere?” – O. M. I.

Altă bucureșteancă a povestit că la un moment dat a găsit o mașină cu capota de la portbagaj ridicată și a sunat la poliție, iar cel care i-a răspuns la telefon i-a dat următorul sfat:

Nu mai dați astfel de sfaturi! Noi am găsit odată o mașină cu capota de la portbagaj ridicată și am telefonat la cea mai apropiată secție de poliție! Cel care a răspuns ne-a dat următorul sfat: închideți-o dvs., dar, dacă se vor lua amprente, veți fi considerat suspect!” – R. S. M. M.

Comentariile internauților se contrazic între ele, deci, nu se știe ce e de făcut într-o astfel de situație: să fie apelați polițiștii sau să fie închisă mașina?

Te-ar putea interesa și:

Cookies