O uriașă rețea de proxeneți și traficanți de persoane care opera în București și împrejurimi, destructurată de DIICOT. Aproape 40 de percheziții, peste 30 de persoane duse la audieri

02 mart. 2023
657 Afișari
O uriașă rețea de proxeneți și traficanți de persoane care opera în București și împrejurimi, destructurată de DIICOT. Aproape 40 de percheziții, peste 30 de persoane duse la audieri
O uriașă rețea de proxeneți și traficanți de persoane care opera în București și împrejurimi, destructurată de DIICOT. Aproape 40 de percheziții, peste 30 de persoane duse la audieri. Imagine simbol: Unsplash

DIICOT a descoperit o rețea uriașă de proxeneți și traficanți de persoane, în București și împrejurimile lui.

Inculpații ar fi avut femei care practicau prostituția prin diverse hoteluri, atât în România, cât și în străinătate.

Membrii rețelei de proxeneți ar fi fost acuzați de mai multe infracțiuni

Pe data de 02 martie 2023 a fost desfășurată o acțiune pentru destructurarea unei rețele specializate în infracțiuni precum:

  • trafic de persoane
  • proxenetism
  • spălare de bani
  • producere de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare
  • comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a peste 1 kg. tutun de fumat

Pentru prinderea persoanelor vinovate, au fost efectuate 38 de percheziții domiciliare, conform unui comunicat:

Pentru prinderea celor în cauză, indisponibilizarea bunurilor folosite la săvârșirea infracțiunilor și a profitului infracțional, precum și pentru identificarea de alte mijloace de probă, sunt efectuate 38 de percheziții domiciliare la adresele acestora.

Mmebrii organizării infracționale au mai prezentat în trecut un comportament violent, deranjând în repetate rânduri ordinea și siguranța publică.

Membrii grupării organizate ar fi întreprins, de-a lungul timpului, activități ilicite pentru satisfacerea nevoilor personale și dobândirea de bunuri materiale, deranjând în repetate rânduri climatul de ordine și siguranță publică caracteristic societății contemporane, manifestând un comportament violent.

Specificul organizării pe criterii familiale îi conferă acestuia un grad și mai mare de amenințare la adresa ordinii și liniștii publice.

Persoanele inculpate foloseau metoda „Loverboy” pentru a ademeni femei

Activitățile infracționale în plan extern au început să acționeze încă din anul 2017. Printre aceste acțiuni se numără: trafic de persoane, proxenetism și spălare de bani.

Mmebrii grupării ademeneau tinere din mediile nefavorizate, promițându-le oportuniăți de venituri substanțiale. Ulterior, le-ar fi obligat să practice prostituția în țări precum Germania, Marea Britanie, Suedia, Danemarca și Irlanda.

În plan intern, o altă parte a grupului infracțional, de tip familial, s-a ocupat cu recrutarea tinerelor, cu scopul de a le exploata în străinătate.

Inculpații foloseau diverse site-uri online pentru a publica anunțuri de publicitate, astfel făcând legătura între doritorii de servicii sexuale și cliente.

Aceștia doreau să-și maximizeze profitul pe baza activităților ilegale, respectiv producerea, deținerea și comercializarea de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă, respectiv tutun firicel de fumat.

În urma depistării, s-au descoperit aproximativ 350 kg de tutun firicel de fumat și 6.000 kg de frunză de tutun, conform comunicatului de la Poliția Română.

Astfel, gruparea infracțională ar fi prejudiciat statul cu aproximativ 40.000.000 de lei.

Până în prezent, au fost depistate și conduse către audieri 32 de persoane.

Te-ar putea interesa și:

Cookies