BAZAR

O trupă impecabilă în materie de live: IAMX

Editia din acest an a evenimentului Beck`sperience, care a avut loc sambata seara, i-a adus pe scena de la Romexpo pe Iamx si pe australienii de la Monarchy. Anul trecut cap de afis a fost trupa britanica Noisettes, iar in deschidere au concertat scotienii de la Codeine Velvet Club. Accesul la concert a fost liber, fara însă a-ti lipsi invitatia printata de pe site-ul beck`s.

De Monarchy nu auzisem decat ca si-au lansat albuml de debut printr-un show live transmis in spatiu! Lucru care evident m-a intrigat si astfel m-am prezentat cu putin inainte de ora 9, sa fiu sigura ca-i prind. Imbracati la costum, cu masti albe si un decor tot alb-negru, cei de la Monarchy au captivat publicul cu melodiile lor electro-dreamy-pop, insa mie mi-au dat impresia ca ma aflu la un concert Hurts. Un sound foarte asemanator, pe cuvant. Una peste alta, sunetul a fost de nota 10, iar eu am ramas cu refrenul „love get out of my way” bine intiparit in minte.

Dupa doua beri, am simtit nevoia acuta sa pornesc spre toaleta, acolo unde asteptau nu mai putin de 100 de persoane. Cred. 🙂 Fiind un concert gratis, macar prin consumul masiv de bere puteam sa rasplatim Beck`s pentru o seara de muzica excelenta. Spre surpinderea mea, coada a inaintat destul de repede, si am apucat sa ma intorc in fata scenei exact in momentul in care membrii trupei Iamx au urcat pe scena.

Multi-talentatul Chris Corner (ex Sneaker Pimps), alaturi de doua tipe blonde foarte sic, una la bas si clape, cealalta la tobe, ambele extrem de energice, plus un al doilea chitarist, ne-a incantat simturile cu ritmuri explozive timp de o ora si jumatate. Chris Corner ne-a demonstrat cu varf si indesat cat este de dinamic: a cantat genial din voce, a batut la tobe in tandem cu domnisoara, a uimit la chitara si surpriza!, a cantat si la o pubela, mai ceva ca Sistem. Au cantat nenumarate piese, printre care Ghosts of Utopia (primul single de pe recentul album „Volatile Times”), Bring be back a dog, My secret friend si Spit it out.

Nu pot spune ca a fost o atmosfera intr-adevar incendiara, dar oamenilor le-a placut cu siguranta ce au auzit, astfel ca trupa s-a intors pentru un bis si au mai cantat inca trei piese. Iamx suna impecabil live, e un spectacol care merita vazut. In caz ca se intorc in Romania, ar bine sa nu-I ratati!


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button