O trotinetă electrică, printre „comorile” scoase din Lacul Tineretului. ALPAB: Până la finalizarea lucrărilor, zona din dreptul insulelor este închisă

09 aug. 2024
7895 afișări
O trotinetă electrică, printre „comorile” scoase din Lacul Tineretului. ALPAB: Până la finalizarea lucrărilor, zona din dreptul insulelor este închisă
O trotinetă electrică, printre „comorile” scoase din Lacul Tineretului. ALPAB: Până la finalizarea lucrărilor, zona din dreptul insulelor este închisă | Sursa foto: ALPAB - Facebook

Lista „comorilor” găsite în lacul din Parcul Tineretului de echipele de intervenție ale Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) se mărește pe zi ce trece. Reprezentanții vin cu un update al acțiunii de decolmatare a apei și precizează că au mai fost scoase cauciucuri, mult plastic, dar chiar și o trotinetă electrică.

O trotinetă electrică, printre „comorile” scoase de pe fundul lacului din Parcul Tineretului

Curățarea apei de deșeuri a început în dimineața zilei de 7 august, așa cum anunța ALPAB într-o postare pe pagina de Facebook, lucru care nu s-a mai făcut de peste 25 de ani.

Dis de dimineață am dat startul la lucrările de decolmatare a Lacului Tineretului, o acțiune esențială pentru îmbunătățirea mediului înconjurător și a calității vieții în oraș, dar și în Parcul cu același nume, mai ales că acest demers nu mai fusese făcut de peste 25 de ani! În timpul acestor lucrări, am realizat o colecție impresionantă în sens negativ de materiale care nu ar trebui să se găsească pe fundul unui lac: cauciucuri, plastic și alte deșeuri nebiodegradabile.

ALPAB a precizat, într-o postare făcută vineri, 9 august, pe pagina de Facebook, că lucrările de decolmatare a Lacului Tineretului erau programate pentru acest an, iar această perioadă a fost considerată propice pentru curățarea apei.

Lucrările de decolmatare a Lacului Tineretului sunt o acțiune esențială pentru îmbunătățirea mediului înconjurător și a calității vieții în oraș, dar și în Parcul cu același nume. Acestea erau programate pentru anul 2024 și acum, într-o perioadă de vacanțe am găsit momentul propice pentru a le demara, pentru a nu afecta foarte mult confortul cetățenilor.

Pe lista „comorilor” scoase din apă se mai adaugă, pe lângă cauciucuri, mult plastic și deșeuri ce nu sunt biodegradabile, și o trotinetă electrică.

În timpul acestor lucrări, acumulăm în colecția de deșeuri din ce în ce mai impresionantă în sens negativ materiale care nu ar trebui să se găsească pe fundul unui lac: cauciucuri, plastic și alte deșeuri nebiodegradabile….chiar și o trotineta electrică 😱

ALPAB mai spune că deșeurile aruncate necorespunzător nu doar că poluează apa, dar contribuie și la fenomenul de eutrofizare care apare în zilele călduroase.

Totodată, administrația face și câteva recomandări:

  • Să aruncăm gunoiul la coșurile de gunoi special amenajate.
  • Să-i educăm pe cei din jurul nostru cu privire la impactul negativ al deșeurilor asupra naturii.
  • Să ne implicăm în acțiuni de voluntariat pentru curățenie.

După ce vor fi finalizate lucrările, spațiul verde va fi refăcut. Totodată, bucureștenii trebuie să știe că în această perioadă zona din dreptul insulelor este închisă temporar circulației pietonale. Se poate circula pe aleea de pe deal, din spatele cimitirului Bellu.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies