O tranzacție dintre Primărie și Constanda, privind Satul Francez, discutată la ședința CGMB

de:
04 apr. 2014
0 Afișari
O tranzacție dintre Primărie și Constanda, privind Satul Francez, discutată la ședința CGMB

Potrivit Evz.ro, aleșii generali ai Capitalei nu vor să ia încă nicio decizie, din punct de vedere politic, iar, administrativ, vor ca juriștii Municipalității să-și asume legalizarea unei eventuale tranzacții dintre Primărie și omul de afaceri Costică Constanda, privind cumpărarea a 24.000 de metri pătrați din Satul Francez și a 15 vile, pentru care Municipalitatea să plătească 120 de milioane de euro.

Constanda s-ar angaja in schimb să renunțe la procesul de la Înalta Curte și la despăgubirile câștigate în două instanțe: 168 de milioane de euro

În următoarea ședință a Consiliului General al Capitalei, aleșii PP-DD au anunțat că vor propune angajarea a trei firme și înființarea unei comisii, pentru a stabili cât valorează un metru pătratde teren din Satul Francez și ce soluții se pot găsi pentru stingerea acestui litigiu.

Primarul general, Sorin Oprescu, nu a reușit să ajungă la o înțelegere cu proprietarul turnului de pe Splaiul Independenței, unde Primăria Capitalei își desfășoară activitatea de când la sediul vechi de pe Bd. Elisabeta au început lucrările de consolidare și renovare. După ce timp de trei ani, municipalitatea a plătit 9,7 milioane euro chirie pentru noul sediu, Consiliul General al Municipiului București i-a cerut primarului general să demareze procedurile pentru achiziția clădirii. După o lună de negocieri, Sorin Oprescu a cerut din nou prelungirea contractului de închiriere cu încă un an „pentru că nu au fost finalizate negocierile pentru încheierea contractului de vânzare-cumpărare”.

SC Apatel Properties SRL, firma care deţine sediul unde funcționează acum Primăria Capitalei, şi-a cerut ulterior insolvenţa în instanță. Firma a închiriat Municipalității sediul din Splaiul Independenței în anul 2009 însă, de mai bine de un an, o parte din consilierii generali cer ca Oprescu să cumpere clădirea, după ce Municipalitatea a plătit chirie de 9,7 milioane euro până acum. 

Dacă Apatel Properties SRL şi-a cerut insolvenţa, Primăria Capitalei a deschis o acțiune în instanță împotriva firmei care deține sediul în care își desfășoară activitatea municipalitatea, din cauza refuzului acesteia de a prelungi contractul de închiriere sau de a vinde căre Primărie clădirea. Anunțul a fost făcut de directorul Direcției Juridice din Primăria Capitalei, Adrian Iordache, la ultima ședință de Consiliu General. 

Cookies