O toaletă publică din centrul Capitalei a fost modernizată. Clotilde Armand: Aici a fost un focar de infecție

09 feb. 2023
2073 Afișari
O toaletă publică din centrul Capitalei a fost modernizată. Clotilde Armand: Aici a fost un focar de infecție
O toaletă publică din centrul Capitalei a fost modernizată. Clotilde Armand: Aici a fost un focar de infecție / Sursa foto: Facebook Clotilde Armand

O toaletă publică din centrul Capitalei a fost modernizată și dotată cu necesarul pentru funcționarea în mod corespunzător. Toate toaletele din Sectorul 1 vor fi renovate și modernizate, anunță Clotilde Armand.

Modernizarea toaletelor publice din Sectorul 1

Pe Calea Griviței, la intersecția cu Strada Theodor Aman, existau două toalete publice care au fost abandonate de peste 20 de ani. Acestea au fost modernizate și dotate cu toate cele necesare pentru funcționarea în condiții bune.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand a vorbit despre dotările toaletelor publice într-o postare pe Facebook:

Am schimbat abordarea. Modernizăm toate toaletele publice pe care le administrăm. Și pe aceasta am dotat-o cu uși antivandalism și antifoc, termopane, lumini led cu senzori, baterii sanitare cu fotocelule etc. Are două intrări separare, guri de ventilație și grup sanitar separat pentru persoanele cu dizabilități. Într-un cuvânt, tot ceea ce este necesar pentru o funcționare în condiții civilizate.

La sfârșitul anului trecut au fost modernizate patru toalete publice aflate în centrul Capitalei (Herăstrău, Kiseleff și Calea Griviței). Acestea au fost abandonate și lăsate în paragină. Grupurile sanitare au fost dotate cu uși antivandalism și antifoc, termopane, lumini led cu senzori, baterii sanitare cu fotocelule, tot ce este necesar pentru o funcționare în condiții civilizate, dar și o soluție eficientă din punct de vedere economic. Separat, sunt prevăzute și grupuri sanitare pentru mama și copilul și pentru persoane cu dizabilități

Pe lângă acestea, Sectorul 1 mai administrează aproape 20 de toalete publice automate și mai multe toalete ecologice.

Alte acțiuni

Echipele Poliției Locale Sector 1 și ADP Sector 1 au dezafectat zilele trecute încă un chioșc de presă care era abandonat și nu mai funcționa de mai bine de un an de zile. Chioșcul se afla în fața Academiei de Studii Economice (ASE).

Legat de demolarea chioșcurilor din București, Clotilde Armand a declarat pe Facebook:

Această acțiune de desființare face parte din planul Poliției Locale Sector 1 de identificare și ridicare a chioșcurilor de presă și flori neutilizate. De la începutul anului și până în prezent au fost demolate cinci astfel de chioșcuri.

Cookies