O toaletă ecologică așteaptă la o trecere de pietoni din București de câteva zile. Oamenii au început să râdă, dar situația e delicată

18 aug. 2021
161 Afișari
O toaletă ecologică așteaptă la o trecere de pietoni din București de câteva zile. Oamenii au început să râdă, dar situația e delicată
O toaletă ecologică așteaptă la o trecere de pietoni din București de câteva zile. Oamenii au început să râdă, dar situația e delicată. Sursa foto: Captura ecran Digi24

Din păcate, nu este vorba despre vreo farsă sau despre un incident de moment. O toaletă ecologică stă cuminte în fața unei treceri de pietoni din centrul Bucureștiului încă de săptămâna trecută. Responsabili pentru poziționarea acestei toalete sunt, se pare, muncitorii care lucrează pe un șantier din apropiere.

Imagini tragi-comice în București. O toaletă ecologică se află în capătul unei treceri de pietoni din centrul Capitalei încă de săptămâna trecută, și nimeni nu face nimic în această privință, în afară de internauți, care se amuză de fotografiile în care e surprinsă toaleta. Aceasta pare să aștepte, ca tot omul, să se pună culoarea verde la semafor.

Deși amuzantă la prima vedere, această toaletă ecologică reprezintă un pericol pentru pietoni

Situată chiar în centrul Bucureștiului, pe Bulevardul Mircea Vodă, această toaletă ecologică nu a apărut tocmai întâmplător. Responsabili pentru poziționarea proastă a acesteia sunt muncitorii de la un șantier din apropiere, care au considerat potrivită marginea trecerii de pietoni pentru toaleta pe care ei o folosesc zi de zi, potrivit Digi24.

Bineînțeles, faptul că e folosită zilnic de zeci de muncitori, dar și poziționarea „inspirată”, într-un loc unde este umbră doar când soarele nu este pe cer, au dus la apariția unui miros greu, insuportabil de către persoanele care trec pe acolo sau locuiesc în apropiere. Este nevoie doar de o pală de vânt pentru ca mirosul să fie purtat către blocurile vecine.

Mai mult, această toaletă reprezintă un adevărat pericol pentru pietoni și șoferi deopotrivă, deoarece pietonii apar neașteptat pentru conducătorii auto de după toaletă și aceștia pot să nu dispună de timpul și distanța necesară pentru frânare.

La începutul verii sute de toalete din București au fost închise

Merită să amintim faptul că la începutul lunii iunie a acestui an, Primăria Generală a decis reducerea drastică a numărului de toalete din București – de la aproape 500, la doar 128 de toalete. Motivul? Dificultățile financiare ale PMB, care nu plătise compania care se ocupă de toalete mai bine de șapte luni. La acea vreme, primarul Nicușor Dan a alcătuit o scrisoare către primarii de sector în care le cerea să preia această responsabilitate.

Dintre cele rămase, 110 sunt toalete ecologice din plastic și 18 sunt automate racordabile la rețelele de canalizare și electricitate. Spre comparație, până pe 2 iunie, din cele 500 de toalete publice, 100 erau automate și 400 din plastic.

Cookies