O tânără din București care s-a dat medic estetician și dermatolog, reținută de polițiști. Victime ar fi fost peste 20 de femei din Capitală și Constanța

27 mart. 2024
753 Afișari
O tânără din București care s-a dat medic estetician și dermatolog, reținută de polițiști. Victime ar fi fost peste 20 de femei din Capitală și Constanța
O tânără din București care s-a dat medic estetician și dermatolog, reținută de polițiști. Victime ar fi fost peste 20 de femei din Capitală și Constanța. Foto simbol: FreePik

O tânără în vârstă de 31 de ani ar fi făcut intervenții de chirurgie estetică fără să fie medic. Polițiștii din București au făcut miercuri o percheziție domiciliară la locuința femeii, aceasta fiind cercetată pentru exercitarea fără drept a unei profesii sau activități și înșelăciune.

Tânăra a fost reținută pentru 24 de ore.

Victime au fost cel puțin 20 de femei

Miercuri, 27 martie 2024, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (DGPMB) – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sector 2 au făcut o percheziție domiciliară la locuința unei femei, bănuită de săvârșirea infracțiunilor de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități și înșelăciune.

Femeia ar fi făcut diverse intervenții de chirurgie estetică, însă fără a avea vreo calificare în medicină. Potrivit informațiilor transmise de Poliția Capitalei, victime ar fi fost cel puțin 20 de femei. Bănuita le-ar fi făcut injectări cu acid hialuronic, precum și alte proceduri, atât la un sediu din București care nu deținea autorizație sanitară de funcționare, cât și la un sediu din Constanța.

În fapt, în perioada 16 august 2022 – prezent, fără a deține un titlu oficial de calificare în medicină, o femeie ar fi exercitat profesia de medic, pe teritoriul țării noastre, prin efectuarea, în mod repetat, de intervenții chirurgicale estetice minim invazive, în alte condiții decât cele legale.

În concret, bănuita ar fi desfășurat acte specifice profesiei de medic plastician/estetician sau dermatolog, pentru cel puțin 20 de femei, constând în injectări cu acid hialuronic, precum și alte proceduri, la un sediu fără autorizație sanitară de funcționare din Capitală, cât și la un sediu din județul Constanța”, se arată în comunicatul transmis de Poliția Capitalei.

În urma prestării acestor servicii medicale nespecializate și neautorizate, femeia ar fi primit de la victime, în total, aproximativ 19.800 de lei.

Tânăra are peste 3.000 de urmăritori pe pagina sa de Instagram, acolo unde își promova serviciile pe care le oferea în mod ilegal.

În vederea administrării materialului probator, astăzi, 27 martie 2024, a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate  mai multe bunuri de interes în cauză”, se mai arată în comunicat.

Femeia a fost reținută pentru 24 de ore

Femeia, în vârstă de 31 de ani, a fost reținută pentru 24 de ore, și urmează să fie prezentată instanței (cu propunere de arestare preventivă, control judiciar sau altă măsură), potrivit unui comunicat al Poliției Capitalei, citat de hotnews.ro.

Totodată, ea a fost amendată cu 70.000 de lei de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) București.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități și înșelăciune”, mai transmit autoritățile.

Te-ar putea interesa și:

Cookies