O tânără din București a furat din banii părinților. Bancnotele au fost înlocuite cu unele false, iar acasă mai avea vreo 3.750 dolari fake

25 apr. 2024
385 afișări
O tânără din București a furat din banii părinților. Bancnotele au fost înlocuite cu unele false, iar acasă mai avea vreo 3.750 dolari fake
O tânără din București a furat din banii părinților. Bancnotele au fost înlocuite cu unele false, iar acasă mai avea vreo 3.750 dolari fake | Sursă foto: Freepik

O tânără din București, în vârstă de 24 de ani, a fost reținută de poliție în urma unor percheziții, fiind acuzată ca a furat bani de la părinți, pe care ulterior i-a înlocuit cu bancnote false.

O tânără din București a furat bani de la părinți

Tânăra fura bani de la părinții săi și îi înlocuia cu bancnote false. Aceasta a fost descoperită după ce părinții săi au încercat să schimbe banii, fiind ulterior informați că sunt falși.

După o anchetă de mai multe luni, polițiștii au găsit în casa tinerei 75 de bancnote false în valoare de 3.750 de dolari. Ea a fost reținută pentru 24 de ore și va fi prezentată instanței cu propunerea de arestare preventivă, potrivit informațiilor oficiale transmise de Poliția Română.

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești au desfășurat investigații într-o anchetă penală privind infracțiunile de înșelăciune, falsificare de monede și punere în circulație de valori falsificate. Acțiunea, coordonată de procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, a vizat locuința fetei din București.

Au fost găsite 75 de bancnote false în locuința fetei

Conform informațiilor obținute, în cursul anului 2023, tânăra ar fi furat o sumă de bani în valută de la părinții săi, înlocuind-o cu bancnote contrafăcute. Mai apoi, părinții săi, care nu cunoșteau situația, au încercat să schimbe în lei o parte din suma de bani deținută în valută.

În data de 24 aprilie 2024, în scopul obținerii de probe, polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară la locuința tinerei din București. În urma acesteia, au fost descoperite și ridicate:

  • un telefon mobil,
  • două laptopuri,
  • 75 de bancnote susceptibile a fi falsificate, cu o valoare totală de 3.750 de dolari.

Tânăra a fost reținută pentru 24 de ore în baza unui mandat emis de instanța competentă și urmează să fie prezentată astăzi, 25 aprilie  Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Investigațiile sunt încă în desfășurare pentru a se stabili întreaga activitate infracțională.

O tânără din București a furat din banii părinților. Bancnotele au fost înlocuite cu unele false, iar acasă avea vreo 3.750 dolari fake
Sursă foto: Poliția Română

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies