BAZAR

O tânără care a stat 5 zile cu un făt mort în pântece a născut la Maternitatea Polizu

Femeia gravidă în luna a noua care avea fătul mort de 5 zile în pântece a născut la Maternitatea Polizu. Tânăra de 25 de ani din Călăraşi se află în stare stabilă şi va rămâne internată câteva zile.

Bebeluşul va fi supus unei necropsii în urma căreia medicii vor afla care este cauza decesului.

Tânăra îi acuză pe medicii Spitalului Judeţean din Călăraşi că nu au interventit la timp pentru salvarea copilului.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă Călăraşi, femeia, din localitatea Dragalina, a fost adusă la Maternitatea Polizu cu o ambulanţă, la cererea familiei şi după ce medicii au decis că transportul, sub asistenţă medicală, nu îi pune viaţa în pericol, relatează RTV.

Tânăra de 25 de ani, Victoriţa Radu, din comuna Dragalina, a ajuns la Spitalul Judeţean din Călăraşi în noaptea de joi spre vineri, acuzând faptul că are dureri şi că fătul se zbate mai mult ca de obicei. Ea susţinea că medicii i-ar fi spus că nu este pregătită pentru naştere.

„Aveam dureri cumplite, m-a preluat o asistentă, mi-a facut control şi a spus «nu e pentru naştere». Chiar dacă ecografiile ulterioare arătau o activitate cardiacă slabă a fătului, până la ora 8.10 dimineaţa medicul de gardă nu a intervenit. După schimbul de tură un alt medic ginecolog a pus verdictul: fătul nu mai este viu. Acum, la patru zile, eu am fătul mort în pântece în continuare şi medicii nu vor să-l scoată”, afirma tânăra.

Rudele femeii îi acuză de malpraxis pe medici şi au depus plângeri la Poliţie şi la Colegiul Medicilor Călăraşi.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button