O stradă din Chiajna s-a surpat cu tot cu mașini. Asfaltul a început să-nghită lucruri după ce a plouat torențial peste lucrări de mântuială

20 mai 2021
279 afișări
O stradă din Chiajna s-a surpat cu tot cu mașini. Asfaltul a început să-nghită lucruri după ce a plouat torențial peste lucrări de mântuială

În București și împrejurimi e destul de neplăcut traficul de dimineață în orice zi din orice anotimp, dar când mai și plouă, e ca și cum toată lumea înnebunește. Sau e ca și cum fiecare iese pe pe stradă nu cu una, ci cu două mașini. Mai sunt și zile cum e ziua de azi, când plouă torențial în București și Ilfov, și când parcă e mai rău ca atunci când e neplăcut, dar în limitele neplăcutului obișnuit. Acum, după această introducere plină, de fapt, de compasiune, să vedem că se poate și mai rău: se poate ca ploaia să măture, practic, o stradă făcută de mântuială. S-a întâmplat la Chiajna,.

Am auzit de la prieteni și am văzut și la televizor, la Digi24, cum ploaia torențială din dimineața asta din București și Ilfov a surpat o stradă din Chiajna. Deși „surprat” pare un cuvânt cam blând și cam neputicios când îl pui lângă imaginea întâmplării. Practic, șoseaua a crăpat, pământul s-a căscat și a mușcat zdravăn din mai multe mașini. Inclusiv un TIR.

Sigur, plouă zdravănd și de multe ore, dar ploaia asta torențială e destul de departe de ideea de potop. Și-atunci, cum de s-a putut rupe drumul? Pare-se că răspunsul este destul de simplu (oricum, e și intuitiv): strada a fost făcută de mântuială.  Pe unele  porțiuni mari, nu s-a mai turnat asflat, s-a pus doar un amestec de nisip și pietriș pe care ploaia la măturat.

Pentru că a plouat mult, șanțurile apărute astfel au fost acoperite cu apă, iar șoferii habar n-au avut ce capcane îi pândesc.

Așa se face că un TIR a rămas blocat de pe la ora 09.00, iar echipele de intervenție încă nu au reușit să-l scoată nici cu excavatoare.  Un TIR e greu în sine, e și mai greu când e plin cu fier-beton. Șoferul poevstește cum a tras TIR-ul pe dreapta pentru câteva minute și cum a văzut cum se surpă strada și în înghite.

O stradă din Chiajna s-a surpat după ploaia torențială
Un TIR al cărui șofer a tras pe dreapta pentru câteva minute, blocat de câteva ore
O stradă din Chiajna s-a surpat din cauza ploii
TIR-ul blocat pe strada surpată din Chiajna e încărcat cu fier beton

Și alți șoferi au trăit experiențe asemenătoare: autoturisme și dubițe au intrat în șanțurile pline de apă care au apărut după ce strada s-a surpat.

Poliția locală Chiajna  a închis drumul și îi îndeamnă pe șoferi să ocolească zona.

 

Cookies