O statuie înaltă de 10 m, intitulată “Edificiu de artă și cultură”, dărâmată în București de administrația Clotilde Armand

21 nov. 2022
1744 Afișari
O statuie înaltă de 10 m, intitulată “Edificiu de artă și cultură”, dărâmată în București de administrația Clotilde Armand

O imagine a fost postată luni, 21 noiembrie, de Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, prin care anunță că este demolată statuia înaltă de 10 m, pe care o numește ”kitsch”, și care aparține Universității Bioterra.

Această statuie, „o construcție ilegală, intitulată pompos edificiu de artă și cultură” și terenul împrejmuit cu un gard metalic cu fundație de beton obstrucționau accesul în zonă, mai spune primarul Sectorului 1.

Postarea lui Clotilde Armand despre demolare și relevanța acțiunii de la Universitatea Bioterra:

”Știți statuia kitsch amplasată în fața Universității „Bioterra” București? Monumentul înalt de 10 metri pe care stăteau de-a valma lei albi, vulturi cu aripi întinse, personaje feminine aurii, simboluri biblice și filozofice, citate pe bucăți de marmură neagră.

Era o construcție ilegală, intitulată pompos “edificiu de artă și cultură”, a fost ridicată după un controversat parteneriat cu fostul primar PSD al Sectorului 1, Dan Tudorache. Despre relațiile dintre fondatorii “Bioterra” și PSD, mass-media a scris mai multe articole, nu le mai reiau, constat doar că mulți dintre liderii social-democrați (Negoiță, Pandele, Bădălău etc) au absolvit, la vârste târzii, această instituție de învățământ superior.

Ce pot să vă spun este că această statuie și terenul împrejmuit cu un gard metalic cu fundație de beton obstrucționa accesul în zonă. Cheltuielile pe care le vom avea cu aceste demolări vor fi suportate de către Universitatea “Bioterra”, care poate solicita revendicarea materialelor rezultate ca urmare a desfiinţării, în termen de 30 de zile de la data depozitării în locaţiile ADP Sector 1. Nu este pentru prima data când desființăm construcțiile ilegale făcute de Universitatea “Bioterra”, la începutul acestui an am demolat o poartă mare metalică și un gard.

Facem curățenie și eliberăm domeniul public al Capitalei de construcțiile ilegale.”

În ianuarie, Clotilde Armand posta o filmare de la aceeși universitate privată în care anunța că a dispus demolarea porții și gardului metalic, amplasate nelegal, construcții care blocau accesul pietonilor și bicicliștilor către Șoseaua Străulești.

Îți mai recomandăm și:

Cookies