ESENTIAL

O staţie de metrou din Bucureşti va avea DOUĂ INTRĂRI NOI

Staţia de metrou Tineretului va avea două noi accese ce vor putea fi folosite de călători. Ideea construirii unor noi intrări-ieşiri a fost prinsă în planul de investiţii al Metrorex încă din anul 2014, însă atunci nu fuseseră identificate şi sursele de finanţare necesare. Acum, investiţia va fi asigurată de Ministerul Transporturilor, potrivit romaniatv.net.

Cele două noi accese de la staţia de metrou Tineretului vor fi amplasate în zona de nord a acesteia, respectiv de-o parte şi de cealaltă a bulevardului Dimitrie Cantemir (înspre staţia de metrou Piaţa Unirii).

In prezent, accesul în staţia de metrou Tineretului se face prin intermediul unui singur acces aflat pe o parte a bulevardului Dimitrie Cantemir (vis a vis de clădirea Liceului Şincai), în zona de sud a staţiei. Accesul dispune de scări fixe şi un escalator de urcare, fapt ce duce la o îngreunare a acesului spre spaţiul subteran şi invers. Folosirea unui singur acces pentru această staţie conduce la o aglomerare atât a zonei de suprafaţă, cât şi a celei subterane prin imposibilitatea împărţirii fluxurilor de călători„, explică Metrorex care adaugă că suplimentarea numărului de accese la staţia de metrou Tineretului este dată de nevoia împărţirii fluxurilor de călători în funcţie de interesul acestora, cei mai mulţi călătoti fiind elevi către Liceul Şincai şi vizitatori ai parcului Tineretului).

Noile accese vor costa 17 milioane lei.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button