O spargere neobișnuită în București. Bărbat mascat a intrat într-o locuință și a forțat o femeie să aplice pentru un credit online. Amenințarea era că se omoară el

21 apr. 2022
5747 Afișari
O spargere neobișnuită în București. Bărbat mascat a intrat într-o locuință și a forțat o femeie să aplice pentru un credit online. Amenințarea era că se omoară el

Un bărbat din Bucureşti a fost arestat preventiv, fiind acuzat că a intrat cu forța în locuinţa unei femei şi i-a cerut 50.000 de lei, iar când aceasta a afirmat că nu deţine această sumă a șantajat-o să aplice pentru un credit online.

Bărbatul a ameninţat că îşi va face rău dacă nu primeşte banii.

”Miercuri, 20 aprilie 2022, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 12 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au reţinut un bărbat de 38 de ani, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de şantaj, tentativă la lipsire de libertate în mod ilegal şi violare de domiciliu”, a transmis, joi, Poliţia Capitalei, citată de news.ro.

 

Femeia a obținut creditul online și i-a transferat banii bărbatului

Luni, 18 aprilie 2022, Secţia 12 Poliţie a fost sesizată de către o femeie, prin apel 112, cu privire la faptul că un bărbat, cu faţa acoperită parţial, a pătruns cu forţa în locuinţa sa, a agresat-o şi i-a cerut 50.000 de lei.

”Având în vedere că persoana vătămată, care l-a recunoscut pe cel în cauză, nu deţinea o asemenea sumă, bărbatul i-ar fi cerut accesarea unui credit online, ameninţând că în caz contrar îşi va face rău. În acel moment, victima, simţindu-se constrânsă, a aplicat pentru un asemenea credit, iar bănuitul i-ar fi solicitat ca banii să-i fie transferaţi într-un cont, după care a fugit din locuinţă”, a mai transmis Poliţia.

 

Autorul șantajului a fost prins în flagrant

În urma sesizării au fost demarate verificări şi investigaţii, pentru depistarea bărbatului.

”În data de 20 aprilie, în baza cercetărilor efectuate, a fost realizată prinderea în flagrant a bărbatului, la momentul în care victima îi remitea o sumă de bani. Bărbatul de 38 de ani a fost imobilizat şi condus la audieri, unde în baza probatoriului administrat a fost reţinut”, a mai preciza Poliţia Capitalei. În aceeaşi zi, magistraţii au dispus arestarea sa preventivă.

Cercetările sunt continuate de Secţia 12 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies