O societatea care importa și depozita chimicale a fost amendată de Garda de Mediu. N-avea niciun fel de autorizație pentru că nici nu ceruse vreuna

25 iul. 2023
388 afișări
O societatea care importa și depozita chimicale a fost amendată de Garda de Mediu. N-avea niciun fel de autorizație pentru că nici nu ceruse vreuna
O societatea care importa și depozita chimicale a fost amendată de Garda de Mediu. N-avea niciun fel de autorizație pentru că nici nu ceruse vreuna | Sursa foto: Facebook - Garda Națională de Mediu

Garda de Mediu a efectuat un control pe amplasamentul unei societăți comerciale din Sectorul 3 care se ocupă cu activități de import, export și comerț cu substanțe chimice. În urma acestuia, societatea a fost amendată.

Garda de Mediu a efectuat un control la o societate comercială din Sectorul 3

O echipă de comisari din cadrul Comisariatului Municipiului București al Gărzii Naționale de Mediu, în cadrul unui control tematic, au realizat o inspecție inopinată pe amplasamentul unei societăți comerciale situate pe Drumul între Tarlale din Sectorul 3 al Capitalei.

Societatea desfășura activități de import/export, comerț cu ridicata și depozitare de substanțe chimice, printre care detergenți, uleiuri și lubrifianți de motor pentru diferite tipuri de motoare, mai exact pentru mașini, utilaje, agregate industriale și nave pe o suprafață de circa 3.500 de metri pătrați.

În urma verificărilor, s-a constatat faptul că operatorul menționat funcționa fără a deține autorizație de mediu (nici măcar nu a fost solicitată pentru a fi obținută) pentru desfășurarea activităților, a transmis Garda Națională de Mediu pe Facebook.

În momentul în care s-a realizat controlul, pe amplasamentul respectiv existau cantități semnificative de detergenți de uz casnic, dar și 750.000 de litri de uleiuri și lubrifianți de motor pentru diverse tipuri de motoare.

După descoperirea acestor nereguli, societatea a fost amendată de către Garda de Mediu:

Urmare a celor constatate, societatea a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 30.000 lei și i-au fost impuse măsuri de conformare la legislația de mediu în vigoare.

Sute de centre sociale din București au fost verificate, iar câteva dintre ele erau clandestine

Prefectura Capitalei a transmis că prima parte a verificărilor care au loc în centrele sociale de vârstnici, persoane adulte și copii din București a luat sfârșit. Verificate au fost sute de astfel de centre, iar câteva dintre ele erau clandestine.

Controalele care s-au efectuat în București au fost realizate de 5 echipe mixte, în prima săptămână, numărul acestora fiind suplimentat cu 3 echipe în săptămâna a doua, a transmis Antena3.ro.

După cum se arată în comunicatul transmis de Prefectura Capitalei, în total s-au efectuat controale în 207 centre sociale. Din acest total, 201 dețineau licență de funcționare, iar 6 erau centre clandestine care au fost identificate pe parcurs.

Mai precis:

  • 104 – centre pentru copii,
  • 75 (72 licențiate, 3 doar acreditate) – centre pentru persoane vârstnice,
  • 21 – centre pentru persoane cu dizabilități,
  • 1 – centru pentru persoane dependente.

În urma controalelor desfășurate, au fost date 65 de măsuri de suspendarea a activității și alte 7 măsuri de închidere.

Totodată, oamenii legii au aplicat și amenzi în valoare totală de 8.812.500 lei și au fost instrumentate 5 dosare penale.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies