O situație cam de porc: în piețele din București, un kg de urzici costă cât unul de carne. Și alte surprize de la tarabă

07 mart. 2023
620 Afișari
O situație cam de porc: în piețele din București, un kg de urzici costă cât unul de carne. Și alte surprize de la tarabă
O situație cam de porc: în piețele din București, un kg de urzici costă cât unul de carne. Și alte surprize de la tarabă. Sursa foto: Captură YouTube

În piețele din București au început să apară verdețurile, iar cumpărătorii sunt în căutare de produse precum urzici, spanac, salată sau ceapă verde. Cei care vor să se bucure de o masă sănătoasă vor fi nevoiți să achite și o sumă destul de mare din cauza prețurilor care au crescut.

Urzicile au ajuns să coste cât un kilogram de carne

În acest început de primăvară, bucureștenii caută diferite produse la tarabele de legume din piețe. Printre cele mai căutate sunt urzicile, spanacul, salata sau ceapa verde, transmite Euro News.

Cu toate acestea, prețul unui kilogram de urzici a ajuns să coste cât un kilogram de carne de porc. Românii fac eforturi pentru a cumpăra trufandele pentru că sunt pline de vitamine și au numeroase beneficii pentru organism.

Pentru face o comparație de prețuri, un kilogram de urzici costă aproape cât unul de carne de porc, adică, în medie, 25 de lei.

În piețele din București și din țară, cumpărătorii pot achiziționa legume cu următoarele prețuri:

  • Salata: 4 lei,
  • Ceapa verde și ridichile: 2 lei,
  • Spanacul și loboda: pornesc de la 8 lei.

Comercianții spun că aceste scumpiri sunt cauzate de cheltuielile ce au crescut pe timpul iernii. De asemenea, culegerea anumitor trufande necesită multă răbdare.

Urzicile au devenit un produs de lux și nu mai pot fi accesibile pentru toate buzunarele, chiar dacă acestea sunt benefice pentru sănătatea tuturor. Acestea sunt spusele și doamnei Marioara, în vârstă de 80 de ani, care transmite că toată viața ei a consumat numai mâncare sănătoasă, acesta fiind secretul unei vieți lungi.

Rețeta pentru o masă sănătoasă care să conțină și urzici este simplă. Alături de acestea se adaugă usturoi și o ceapă mare, iar felul de mâncare poate fi savurat cu plăcere. Să nu uităm, totuși, de nelipsita mămăligă caldă care trebuie să se afle în farfurie, alături de urzici.

Nutriționiștii spun că urzicile sunt foarte bogate în fier și în vitamine. Recomandarea acestora este de a fi consumate după anotimpul rece.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies