O serie de concerte live vor avea loc duminică, 14 august 2022, la Grădina Uranus, în cadrul „Memoria Cartierelor”, un eveniment ce a presupus un tur ghidat al cartierelor Cotroceni, Uranus și zonelor Cișmigiu și Palatul Parlamentului și care se încheie în aceeași zi. Evenimentul este organizat de Primăria Sectorului 5 prin Centrul Cultural și de Tineret Ștefan Iordache și se află la prima ediție.
Concertele vor începe la ora 17.00. Artiștii care vor performa LIVE în programul evenimentului vor fi:
17.00 – Alexandra Ușurelu & Band
18.00 – Trupa Soul Serenade & Alexandru Olteanu
19:00 – Irina Sârbu Band
20.00 – Trei Parale
21.00 – Marius Mihalache & Band vă așteaptă să urmăriți live spectacolul-concert SĂFTIȚA
Alexandra Ușurelu este o artistă unică în muzica românească întrucât abordează teme puternice din poezia modernă și îmbrăcate cu sonorități fine de muzică clasică, jazz, folk, conceptul muzical reverberând în sufletele ascultătorilor.
De asemenea, tot pe 14 august, dar de la ora 18:00, va cânta Soul Serenade & Alexandru Olteanu. Cei trei muzicieni de la Soul Serenade se inspiră din vastul repertoriu de Jazz (early jazz, hot jazz, swing) & Blues, începând cu anii ’20 până în ’50.
Trio-ul este dedicat în a cultiva o comunicare și interacțiune liberă păstrând în același timp parametrii unei estetici tradiționale.
O amprentă a proiectului este paleta tonală creată prin interplay-ul dintre pian (Alexandru Olteanu) și chitară acustică (Andrei Rotariu).
Acest dialog oferă nenumărate texturi dar și un consistent fundal ritmic pentru abordarea vocală extrem de nuanțată a Adelinei Chivu. Intrarea la eveniment este gratuită, în limita locurilor disponibile.
Link-uri către evenimente:
https://www.facebook.com/events/593168785757412?ref=newsfeed
https://www.facebook.com/events/582121000231232?ref=newsfeed
Irina Sârbu Band pune în scenă un program muzical inedit de jazz, etnojazz, samba, bossa nova, tango, muzică românească interbelică și chiar folclor.
Membrii trupei sunt Irina Sârbu, Puiu Pascu, Ciprian Parghel și Tudor Parghel.
Numele sub care concertează cei patru muzicieni de elită este de mult un brand cunoscut, membrii trupei cântând pe scenă de 19 ani.
Pentru acest concert Irina Sârbu propune melodii și de atmosfera Bucureștiului de altădată. Binecunoscutele melodii „Zaraza”, „Iubesc femeia”, „Vrei să ne-ntâlnim sâmbătă seară”, „Nunuto’, „Ilona”, „Iubirea-i doar o glumă” vor fi nelipsite din repertoriul serii de 14 august de la Grădina Uranus.
Link către event: https://www.facebook.com/events/1528353467583066?ref=newsfeed
Trei parale cântă muzică veche românească ce se cânta la curțile boierilor din Moldova și Muntenia, începând cu a doua parte a secolului al XVIII-lea şi mergând până la mijlocul veacului al XIX-lea.
Trei parale este un grup revivalist bucureștean, ce face uz de o documentare minuţioasă în domeniul culturii muzicale tradiţionale.
Un rol important în acest sens îl are Florin Iordan, etnomuzicolog în cadrul Muzeului Ţăranului Român din Bucureşti și conducător al formației. De asemenea, în alcătuirea repertoriului sau conturarea stilului interpretativ, membrii formaţiei se bazează pe folosirea unor modalităţi de cunoaştere cum ar fi expediţiile prin sate şi lucrul cu diverşi muzicanţi bătrâni, audierea unor înregistrări vechi de teren realizate de Constantin Brăiloiu sau Bela Bartok, documentarea din diverse volume de folclor muzical, studiul unor transcripţii de secol al XIX-lea.
Muzica acestui program a fost prezentată în cadrul a numeroase festivaluri de specialitate, răsună pe coloana sonoră a două filme: Aferim! (Regia: Radu Jude, 2015) și Chira Chirilina (regia Dan Pița, 2014) și a fost publicată pe două CD-uri foarte bine recepționate în lumea culturală românească.
Formația a participat la numeroase festivaluri din țară și din străinătate și lucrează în paralel la câteva proiecte diferite de reconstituiri muzicale.
Link către event: https://www.facebook.com/events/2320029574830751/?ref=newsfeed
Cunoscutul virtuoz al țambalului, Marius Mihalache, cântă muzica tradițională românească combinată cu sonorități moderne face ca mesajul și esența folclorului să fie transpuse într-un limbaj universal.
Povestea acestui spectacol este una inedită și reprezintă revelația sufletului româncei, apropiindu-se şi îndepărtându-se, ascunzânduse şi dezvăluindu-se, rătăcind printr-o lume a dorințelor, a patimilor, a iubirii și trădării, a frumuseții și a libertății.
Marius Mihalache, un excepțional artist al țambalului, a început să cânte la vârsta de 6 ani, iar la 17 ani interpreta pe scena operei SCALA din Milano arii celebre compuse de Rachmaninoff, Chopin, Schuman, Schubert sau Mozart. Unul dintre cele mai importante momente din cariera sa a fost întâlnirea cu Chick Corea, alături de care a susţinut o serie de concerte. Cântă și înregistrează alături de Gloria Gaynor, Nina Simone, Steve Vai, Kitaro şi de alţi muzicieni, cunoscuţi pe plan mondial. Este muzicianul care a reuşit să confere ţambalului valenţe, subtilităţi şi rezonanţe incredibile, rivalizând cu sonorităţile specifice muzicii clasice.
Spectacolul-concert SĂFTIȚA se află în stagiunea Teatrului Național București și distins cu Premiul Special al Senatului UNITER 2019.
Link către event: https://www.facebook.com/events/423186553198358/?ref=newsfeed