SMART CITY

O ȘCOALĂ din BUCUREȘTI își schimbă denumirea

M-a influențat toată viața. (Regina Mamă Elena — n.r.) a fost ca o mamă spirituală. Mi-a dat un exemplu minunat de bunătate, de frumusețe, de cultură, educație. Mă gândesc la ea în fiecare zi și mă bucur atât de mult că școala se va numi „Regina-mamă Elena”. Copiilor care învață aici ar trebui să le transmită faptul că învață în această școală iubire, mândrie, respect unii pentru ceilalți și să învețe bine pentru o viață mai bună și pentru o țară mai bună„, a afirmat principesa Margareta, potrivit Agerpres.

Evenimentul de joi are loc în seria de manifestări dedicate sărbătoririi Coroanei Române la 150 de ani. Ministrul Educației, Adrian Curaj, a afirmat că numele pe care această școală îl va purta în viitor este o recunoaștere pentru activitatea elevilor și profesorilor de la această unitate de învățământ.

Aveți o echipă de profesori performantă, voi, elevii, sunteți minunați și sunt convins că fiecare dintre voi veți ține minte cu mare bucurie de acest moment în care veți purta, ca școală, un nume deosebit. Îmi doresc ca numele pe care îl veți purta — „Regina-mamă Elena” — să vă inspire, să fie pentru dumneavoastră un model autentic de sacrificiu, dedicare și grijă față de cei apropiați pentru că așa a fost Regina Mamă„, a afirmat Adrian Curaj.

Directorul școlii, Adriana Stoica, a anunțat că, „în cel mai scurt timp”, vor fi făcute demersurile necesare pentru schimbarea denumirii unității de învățământ.

Prilejul fericit care ne adună astăzi aici este darul neprețuit pe care Casa Regală a României îl face comunității noastre, un nume și un acoperământ cu puternice reverberații istorice, acela al Reginei-mamă Elena, efigie luminoasă a istoriei poporului român pe care o comemorăm astăzi la 120 de ani de la nașterea sa. (…) În cel mai scurt timp vom declanșa demersurile necesare, împreună cu Primăria sectorului 6, Prefectura București și IȘMB, pentru a schimba denumirea școlii noastre„, a spus directorul școlii.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button