O şcoală de cartier din Bucureşti va preda intensiv limba germană

de:
04 oct. 2013
206 Afișari
O şcoală de cartier din Bucureşti va preda intensiv limba germană

Şcoala Gimnazială nr.195 din cartierul Titan din Sectorul 3 al Capitalei a pus bazele unui proiect de colaborare în domeniul educaţional împreună cu Primăria oraşului Hamburg din Germania. Potrivit proiectului, în prima fază, nemţii vor asigura prin donaţii fondul de carte necesar bibliotecii şi activităţilor de învăţare a limbii germanii doar pentru cei interesaţi, ulterior proiectul urmând să fie extins astfel încât limba germană să devină limba principală de predare în această unitate de învăţământ. Proiectul a fost avizat favorabil de Consiliul Local Sector 3, pe raza căruia se află Şcoala Gimnazială nr.195. 

„La baza prezentului proiect de parteneriat se află rezultatele unui studiu de oportunitate realizat în cadrul şcolii de către comitetul de părinţi, în urma căruia, din totalul de 1.479 de părinţi ai elevilor şcolii, un număr de 1.298 părinţi şi-au exprimat dorinţa ca proprii copii să studieze limba germană în regim intensiv, practic un procent majoritar de 88%”, se menţionează în proiectul aprobat de administraţia locală. 

Studiul limbii germane de către elevii şcolii se va realiza în acord cu legislaţia care guvernează sistemul de învăţământ din România, într-o primă etapă (anul şcolar 2013-2014) prin introducerea acesteia ca limbă străină de studiu, atât la nivel primar (clasele 0-4), cât şi la nivel gimnazial (clasele 5-8), precum şi în regim opţional prin curriculumul aflat la dispoziţia şcolii şi regim extracurricular. Ulterior, în anii şcolari 2014-2015 şi 2015-2016, concomitent cu continuarea acestui tip de instruire, se va introduce începând cu clasa a V-a şi sistemul de prodare în regim intensiv al limbii germane (4 ore/săptămână). 

„La finalul primilor trei ani ai proiectului se estimează că resursa umană formată la nivelul şcolii va avea competenţele lingvistice necesare pentru a se putea introduce sistemul de predare al limbii germane ca limbă maternă (6-7 ore/săptămână, începând cu clasa pregătitoare”, se detaliază în proiectul aprobat de Consiliul Local Sector 3. 

La Şcoala Gimnazială nr.195 funcţionează, în prezent, 53 de clase (4 clase pregătitoare, 26 clase din ciclul primar şi 23 clase de nivel gimnazial) cu un total de 1.479 elevi (821 elevi înscrişi în ciclul primar şi 658 elevi la nivel gimnazial). 

Cookies