O săptămână de dezinsecție în Pantelimon pentru combatarea țânțarilor. Avertisment pentru populație între 8 și 14 iulie: Țineți geamurile închise seara

05 iul. 2021
560 Afișari
O săptămână de dezinsecție în Pantelimon pentru combatarea țânțarilor. Avertisment pentru populație între 8 și 14 iulie: Țineți geamurile închise seara

Urmează o săptămână de dezinsecție în orașul Pantelimon pentru combatarea țânțarilor. Primăria locală a lansat un avertisment pentru populație în perioada 8 și 14 iulie și cere oamenilor ca pe timpul serii să țină geamurile închise până când se termină întreg procesul.

Orașul Pantelimon ar trebui să scape de țanțari în curând, printr-o acțiune importantă de combatere a acestor insecte în perioada 8-14 iulie. Ținând cont că este aproape de lac și de pădure, zona se confruntă în ultima perioadă cu o creștere a numărului insectelor de disconfort, cum se numesc în termeni tehnici țânțarii adulți.

Dezinsecție în Pantelimon

Acțiunea de dezinsecție ce urmează să înecapă de joi seara, de la ora 22.00, se va face prin intermediul Serviciului Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov, folosind produslui ”STING”, în cantitate de 30 ml/ha, anunță primăria Pantelimon într-o informare pentru populație.

Geamurile trebuie închise pe timpul serii

Cu toate că insecticidul nu este periculos pentru oameni, produsul este considerat extrem de toxic pentru albine, pești și organisme acvatice. Totuși, populația trebuie să țină ferestrele caselor închise pe timpul nopții timp de o săptămână.

Produsul folosit este toxic pentru albine, pești și organisme acvatice. Vă rugăm să țineți geamurile locuințelor închise seara, în perioada efectuării acțiunii de dezinsecție.

Acțiunea se va face terestru, prin pulverizare cu instalațiile montate pe autoutilitare, seara după ora 22:00, anunță Primăria Pantelimon.

Ce este insecticidul STING și cât costă

STING este un insecticid de o periculozitate moderată, fără solvenți periculoși. Are un rapid efect de knock-down și are o performanță bună reziduală și repelentă. Producătorii mai spun că este eficient de asemenea împotriva unei game largi de insecte zburătoare, cum ar fi țânțari,  inclusiv țânțarul tigrul-asiatic și diferite târâtoare, acționând prin contact și ingestie.

STING este folosit atât în zonele civile, adică în orașe și parcuri, cât și în cele industriale. Conform producătorilor, Sting trebuie folosit în diluție 0.5 – 1 % (10-20 ml la 1 lt de apă) pentru controlul populației de țânțari. Pentru alți paraziți, trebuie folosită o diluție de 1-2 % (10-20 ml la 1 lt de apă), cu pompe normale. Dacă este necesar se poate mări diluția până la 3 % (30 ml la un 1 lt de apă).

Toxicitate

Clasificare dată de “THE WHO RECOMMENDED CLASSIFICATION OF PESTICIDES BY HAZARD” este de pesticid periculos moderat. Permethrin Class II – Ld50 (mg/kg): 500 Prallethrin Class II – LD50 (mg/kg): 460 PBO N.C. – LD50 (mg/kg): >7500

Sistemul se bazează pe determinarea LD50 (Doza letală) la șobolani. Astfel, un agent solid oral cu un LD50 la 5 mg sau mai puțin / kg greutate corporală este clasa I-a, la 5-50 mg / kg este clasa I-b, LD50 la 50-2000 mg / kg este Clasa II și la LD50 la concentrație mai mare de 2000 mg / kg este clasificată drept Clasa III. Valorile pot diferi pentru agenții orali lichizi și agenții dermici.

Vezi aici avizul dat de Ministerul Sănătății pentru folosirea produsului Sting în România

Prețul în piață este aproximativ 470 de lei pe litru

România, în top 5 pe Europa la consumul de pesticide

România se afla anii trecuți pe locul 5 în Europa la consumul de pesticide, după marii consumatori la nivel european Spania, Franţa, Italia şi Germania, conform unor statistici oferite de Eurostat.

Astfel, în 2016, în România s-au vândut peste 10 milioane de kg de pesticide. Practic, cam la acelaşi nivel cu Portugalia şi Ungaria. Pesticidele cele mai vândute au fost fungicidele şi bactericidele (46%), erbicidele (29%) şi insecticidele şi acaricidele (11%). În țara noastră s-au vândut 4,5 milioane de kilograme de fungicide şi bactericide, 5 milioane de kilograme de erbicide şi peste 700.000 kg de insecticide şi acaricide, mai arată statisticile.

Cookies