ȘTIRI

O să purtăm masca de protecție și în apă?! ”Marea este spațiu public”. Anunţul făcut de secretarul de stat Paul Ene

O să purtăm masca de protecție și în apă. Secretarul de stat în Ministerul Economiei şi Turismului, Paul Ene, a vorbit despre regulile care trebuie respectate de către turiști în minivacanța de 1 Mai și Paște.

O să purtăm masca de protecție și în apă? Minivacanța de 1 Mai și Paște nu va fi deloc pe placul turiștilor. Pe lângă faptul că la plajă o să stăm cu mască, se pare că vom fi nevoiți să purtăm mască și în apă. Și, asta, pentru că marea este un spațiu public.

Conform legii, masca de protecție trebuie purtată și în apă.

Paul Ene a făcut referire și la obligativitatea purtării măștii la malul mării, mai exact pe șezlong și în apă.

Întrebat dacă apa mării este considerată spațiu public, acesta spună că legislația în vigoare obligă turiștii să poarte mască și în apă.

O să purtăm masca de protecție și în apă? Dialogul avut de Paul Ene cu un jurnalist Antena 3

Jurnalist Antena 3: O să purtăm masca de protecție și în apă?!

Paul Ene: „În momentul de față, regula clară pentru toată lumea este că în spațiile publice să se poarte masca.”

Jurnalist Antena 3: Marea este spațiul public, nu?

Paul Ene: „Exact. Eu sper că până atunci să găsim o soluție și înțelegere pentru ca acest lucru să nu se întâmple. Dar regulile, în momentul de față, astea sunt. Dacă nu se vor schimba, atunci știm toți ce înseamnă asta.”

Jurnalist Antena 3: Atunci purtăm toți masca pe plajă și în apă.

Paul Ene: „Vom vedea. Sper să se găsească soluții în acest sens”, a conchis Paul Ene pentru Antena3.ro.

Marea relaxare de la 1 iunie. Când renunțăm la mască

Marea relaxare de la 1 iunie. Premierul Florin Cîţu a declarat joi, după prima şedinţă a Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate începând cu 1 iunie 2021, în contextul pandemiei de COVID-19, că de 1 iunie nu revenim total la normalitate şi că aşteaptă propuneri de relaxare a măsurilor de la miniştri.

Florin Cîțu a anunțat, despre marea relaxare de la 1 iunie, că renunțăm la mască după ce atingem 10.000.000 de vaccinați, începutul verii fiind un termen în care nu crede.

”După ce ne vaccinăm, vom renunţa şi la mască. La 1 iunie e prea devreme. Trebuie să ne gândim la a renunţa la mască după ce avem acea ţintă de 10 milioane de persoane vaccinate”, a afirmat Cîţu.

Klaus Iohannis a transmis și el că 1 iunie nu va fi data „relaxării totale”. Președintele mai spune că la măsuri se va renunța treptat, dacă numărul de noi infectări cu COVID-19 scade foarte mult și pe măsură ce numărul persoanelor vaccinate va crește.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button