„O să fie mai bine iarna aceasta decât iarna trecută”, spune Nicușor Dan. Între timp, sistemul de termoficare nu se mai termină de reparat

25 iul. 2022
749 Afișari
„O să fie mai bine iarna aceasta decât iarna trecută”, spune Nicușor Dan. Între timp, sistemul de termoficare nu se mai termină de reparat
„O să fie mai bine iarna aceasta decât iarna trecută”, spune Nicușor Dan. Între timp, sistemul de termoficare nu se mai termină de reparat. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan a vorbit, duminică, la B1, despre situația lucrărilor de la sistemul de termoficare. Primarul declară că, în București, iarna aceasta o să fie mai bine decât iarna trecută, ținând cont de lucrările făcute.

Nicușor Dan, despre sistemul de termoficare din București

Nicușor Dan a vorbit la B1 despre sistemul de termoficare din București. Primarul General al Capitalei a declarat că, în prezent, are loc o revizie obligatorie, iar marea problemă cu apa caldă este din rețeaua de conducte a Municipalității. Totodată, această problemă este și din cauza centralelor vechi care aparțin Ministerului Energiei, declară edilul.

„Dacă vorbim de problema căldurii şi a apei calde, dacă vorbim punctual, acum suntem în luna iulie, avem o revizie obligatorie. Problema apei calde vine din reţeaua noastră de conducte (..) şi vine din producţie şi aici e o mare problemă, care nu e la noi, ci la Ministerul Energiei, din centrale vechi”, a declarat Nicușor Dan pentru sursa citată.

Problema „specială” din luna iulie pentru sistemul de termoficare din București: CET Sud se află în revizie.

„În mod normal a trebuit să îl suplimentez cu CET Progresul numai că nici acesta, nici conductele pe zona de est nu fac faţă la presiune, atunci am avut avarii şi mulţi oameni fără apă caldă”, a spus Primarul Capitalei.

„O să fie mai bine iarna aceasta decât iarna trecută”

Nicușor Dan a anunțat că iarna aceasta va fi mai bine decât iarna trecută, ținând cont de lucrările făcute.

„(…) s-a oprit apa caldă în câteva zone, pentru câteva săptămâni, ca locurile unde noi ştim că sunt avarii să nu se mai producă iarna asta”, explică edilul.

În prezent, în București există 4 șantiere, care au 10 kilometri fiecare. Nicușor Dan spune că Municipalitatea a avut ghinion cu războiul din Ucraina, iar de aceea lucrările nu au început în luna martie, așa cum au fost programate inițial.

„(…) dar o să facem aproximativ 35 de kilometri anul acesta ceea ce înseamnă mult mai mult decât s-a făcut până acum”, spune Primarul.

Nicușor Dan a mai declarat că, în prezent, se implementează o centrală provizorie pentru fostul CET Titan.

Primarul a subliniat că lucrările de vara aceasta au avut loc acolo unde specialiștii știu că situația este critică, pe porțiuni de 200 – 250 de metri.

„Sunt convins că iarna asta o să fie mai bine”, a declarat Nicușor Dan.

Cookies