O româncă, în fruntea operaţiunilor de planificare şi control ale Enel din opt ţări

de:
21 oct. 2015
5 Afișari
O româncă, în fruntea operaţiunilor de planificare şi control ale Enel din opt ţări

Monica Hodor, fostul CFO al Enel România, a fost promovat pe postul de director Planificare și Control în cadrul liniei de business Infrastructură Globală și Rețea, unde va supraveghea, pentru zona de distribuție, operațiunile financiare ale grupului în opt țări. Locul ei a fost preluat de Alessandro Sverzut, care a fost numit director financiar (CFO) al Enel România.

În noul său rol Monica Hodor va răspunde de coordonarea activității de control financiar a companiilor de distribuție din Grup în Argentina, Brazilia, Chile, Columbia, Italia, Peru, România și Spania. Cu o experiență de peste două decenii, Hodor este un expert în economie și deține diplome de master în Finanțe și Bănci de la Academia de Studii Economice din București și în Inginerie Aerospațială de la Universitatea Politehnică din București.

Alessandro Sverzut va răspunde de activitățile financiare, contabile, fiscale, de control al riscurilor și de planificare și control, ale grupului Enel în România, anunţă compania într-un comunicat de presă remis B365.ro.

„Alessandro este un director financiar experimentat cu un background solid, iar experiența și expertiza lui reprezintă un avantaj pentru compania noastră. În același timp, sunt încântat că Monica a fost promovată în cadrul unei linii globale importante, unde sunt sigur că va consolida contribuția managerilor internaționali la succesul grupului”, a declarat Toni Volpe, country manager Enel România, în comunicatul citat.

Alessandro Sverzut (49) are o experiență de 20 de ani în funcții de conducere în departamente financiare. Înainte de a se alătura Enel România, acesta a fost director Procese și Sisteme de Control la Enel Holding, iar între 2007 și 2011, a condus departamentul financiar al Enel Franța, în calitate de CFO pentru operațiunile grupului din Franța și Belgia. El deține o diplomă în Economie de la Universitatea din Trieste.

Cookies