O româncă, arestată în dosarul mega-furtului de tablouri din Olanda

de:
04 mart. 2013
0 Afișari
O româncă, arestată în dosarul mega-furtului de tablouri din Olanda

O tânără de 19 ani a fost arestată de poliţia olandeză pentru prostituţie, anunţă Realitatea TV. Tânăra locuieşte în Rotterdam şi este suspectată că a găzduit, pentru o vreme, tablourile în locuinţa sa din Olanda, informează Realitatea.net. Potrivit anchetatorilor olandezi, în casa în care locuia tânăra româncă ar fi fost dezmembrate ramele tablourilor pentru a putea fi mai uşor transportate în România.

Anchetatorii cred că ea era prietena unuia dintre hoţii care au furat tablourile din Muzeul Kunsthal.

Cele şapte tablouri semnate de Pablo Picasso, Henri Matisse, Claude Monet, Paul Gauguin şi Lucian Freud au fost furate din Muzeul Kunsthal, din Rotterdam, în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012. Operele sustrase sunt „Tête d’Arlequin” de Pablo Picasso, „La Liseuse en Blanc et Jaune” de Henri Matisse, „Waterloo Bridge” şi „Charing Cross Bridge” de Claude Monet, „Femme devant une fenêtre ouverte, dite la fiancée” de Paul Gauguin, „Autoportrait de Meyer de Haan” şi „Woman with Eyes Closed” de Lucian Freud.  

Trei dintre suspecţi – Mihai Alexandru Bitu, Eugen Darie şi Radu Dogaru – au fost reţinuţi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, iar în 21 ianuarie, magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au dispus arestarea lor preventivă pentru 29 de zile.

Cookies