O româncă a câștigat premiul cel mare la loteria din Spania

de:
23 dec. 2015
0 Afișari
O româncă a câștigat premiul cel mare la loteria din Spania

Românca a împărțit însă biletul cu alte persoane, așa încât banii pe care îi va încasa vor ajunge la 400.000 de euro, impozitabili. 

Premiul cel mare, în valoare de patru milioane de euro, al Loteriei de Crăciun din Spania, a fost câștigat în oraşul Roquetas de Mar, din provincia Almeria. Premiul cel mare va fi împărţit de 160 de persoane care au cumpărat bilete cu seria 79140, printre care şi o româncă, Irina Dobraş, originară din Satu Mare, în vârstă de 33 de ani, transmite Digi24.

Românca va încasa 400.000 de euro, 20% din această sumă urmând să fie reţinută pentru impozit. Ea a câştigat graţie unui bilet cumpărat la zecime, pentru că un tichet standard costă 20 de euro. În mod tradiţional, cei care îşi încearcă norocul la extragerea de Crăciun a Loteriei Spaniole îşi unesc eforturile pentru a cumpăra mai multe bilete de câte 200 de euro fiecare, care le pot aduce mai multe şanse de câştig. Zeci de premii s-au extras până acum, iar printre câştigători se numără şi un deputat socialist şi ministrul Culturii din Spania, informează Digi24. Potrivit cotidianului spaniol „El Mundo”, citat de DPA, aproximativ 75% din populaţia Spaniei joacă la loteria tradiţională de Crăciun, denumită popular „El Gordo” („grasul”, n. red.), spaniolii cheltuind în total 0,3% din produsul intern brut al ţării. Extragerea, care are loc în fiecare an pe data de 22 decembrie, are o durată de până la trei ore şi este transmisă de televiziunea naţională.

Cookies