O revistă similară săptămânalului „Charlie Hebdo” a apărut la Bucureşti, după atentatele din Paris

de:
20 feb. 2015
0 Afișari
O revistă similară săptămânalului

Atentatul terorist din Paris, din 13 ianuarie, în urma căruia au fost uciși 12 oameni în redacția săptămânalului de umor „Charlie Hebdo”, a avut ecou la București. La câteva zile, pe 19 ianuarie, grupul de presă Bursa lansa primul numar al „Bucarest Hebdo„, un săptămânal editat în limba franceză.

„Ne-a șocat uciderea ziariștilor francezi de la Charlie Hebdo, iar faptul că au fost împușcați în timp ce își țineau ședința de redacție ne-a implicat. Oroarea nu se risipște a doua zi. Atunci am decis că este momentul să readucem la viață publicația „Bucarest Hebdo”. Nu este o replică a lui Charlie Hebdo, nu este revistă satirică, ci de informare și opinie. La noi lucrează graficieni proprii – doi tineri absolvenți ai masterului de grafică de la Institutul Nicolae Grigorescu, dar mai putem apela și la colaborarea cu alți graficieni”, a declarat directorul grupului de presă, Florian Goldstein, citat de WowBiz.

„Bucarest Hebdo”, care a ajuns deja la numărul 5, tratează mai degrabă teme economice, publică rar caricaturi, dar acestea nu vizează simbolurile religioase.

Cookies